Glutenfrie rundstykker med sesamfrø og solsikkekjerner
Disse glutenfrie rundstykkene er luftige og toppet med smakfulle sesamfrø og solsikkekjerner. Dette er en enkel oppskrift det er enkelt å lykkes med og som kan nytes av alle – både de med og uten glutenallergi.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha glutenfri lys melblanding, glutenfri grov melblanding og tørrgjær i en bolle.
2. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en mikrobølgeovn. Ha Soft Flora over i bollen sammen med vannet.
3. Tilsett salt i deigen og elt i en kjøkkenmaskin til deigen slipper bollen. Det kan ta 5-10 minutter.
4. Dekk til bollen med fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve i 1 time.
5. Del deigen i 10 emner og rull emnene til rundstykker.
6. Legg rundstykkene på et bakepapir, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i 30 minutter.
7. Varm opp stekeovnen til 220 grader.
8. Pensle rundstykkene med vann og dryss over sesamfrø og solsikkekjerner.
9. Stek rundstykkene på midterste rille i cirka 10-12 minutter, til rundstykkene har en gyllen farge.
10. Er du i tvil om rundstykkene er ferdigstekte, kan du banke lett på bunnen. Hører du en hul lyd, er de ferdige.
11. Server de glutenfrie rundstykkene med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
De hevet seg ikke og ble derfor mislykket. Kan tørrgjær gå ut på dato?
Hei Janne! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Glutenfritt mel har ikke samme gode heveevne som mel med gluten, og vil naturlig bli mindre luftig. Tørrgjær holder seg ofte lenge etter utløpsdatoen. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂
Hei har dere forandret melmengden på oppskriften?
Hei Ruth Ester! Tusen takk for påminnelsen 😊 Vi setter veldig stor pris på tilbakemeldinger på oppskriftene våre, både når de er gode, og når de må sjekkes en gang til. Dessverre hadde denne gått i glemmeboka, men vi skal få sett på den så snart som mulig.
Hei igjen! Da har vår oppskriftsansvarlige fått testet denne, og det stemmer at det var for lite glutenfri melblanding i oppskriften. Den er nå justert med korrekte mengder mel. Lykke til med bakingen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂
Her var det vel alt for lite mel i oppskriften? Det ble «velling».
Hei Kari! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Velling skal det ikke bli, nei, så vi skal få vår oppskriftsansvarlige til å se på den, og gi deg tilbakemelding så fort som mulig.
Hei, baksten ble veldig vellykket, jeg hadde i ekstra med fint mel. De ble luftige og gode 😀
Så godt å høre, takk for tilbakemeldingen!