Disse glutenfrie rundstykkene er luftige og toppet med smakfulle sesamfrø og solsikkekjerner. Dette er en enkel oppskrift det er enkelt å lykkes med og som kan nytes av alle – både de med og uten glutenallergi.

Kommentarer

  • Silje

    Jeg lurte litt da jeg leste oppskriften, men tenkte jeg ville prøve å ha gjær gjær i melblandingen. De hevet seg ved noe ved etterheving. Neste gang skal jeg ha gjær i blandingen med vann og smør. Rundstykkene ble for øvrig veldig gode 🙂

    • Cecilie,

      Så hyggelig at rundstykkene ble gode, Silje! Og fint at du gjorde dine egne tilpasninger. Vi setter stor pris på at oppskriftene våre er utgangspunkt for egen kreativ baking. Lykke til! 🙂

  • Anonym

    Må man ha i frøene?

    • Cecilie,

      Hei Anonym! Nei, du kan gjerne sløyfe frøene hvis du foretrekker det. Lykke til! 🙂

  • Oddfrid

    Er solsikkekjerne glutenfri

    • Cecilie,

      Ja, det er de, Oddfrid! Lykke til med bakingen 🙂

  • Anonym

    Kan dere spesifisere hvilken temperatur vannet skal ha her? På grunn av at det skal smeltet smør i, som er veldig varmt, må vannet da være kaldt?

    • Cecilie,

      Hei Anonym! Vannet skal være kaldt, ja. Lykke til med bakingen 🙂

  • Janne

    De hevet seg ikke og ble derfor mislykket. Kan tørrgjær gå ut på dato?

    • Cecilie,

      Hei Janne! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Glutenfritt mel har ikke samme gode heveevne som mel med gluten, og vil naturlig bli mindre luftig. Tørrgjær holder seg ofte lenge etter utløpsdatoen. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

  • Ruth Ester Rosland

    Hei har dere forandret melmengden på oppskriften?

    • Cecilie

      Hei Ruth Ester! Tusen takk for påminnelsen 😊 Vi setter veldig stor pris på tilbakemeldinger på oppskriftene våre, både når de er gode, og når de må sjekkes en gang til. Dessverre hadde denne gått i glemmeboka, men vi skal få sett på den så snart som mulig.

    • Cecilie

      Hei igjen! Da har vår oppskriftsansvarlige fått testet denne, og det stemmer at det var for lite glutenfri melblanding i oppskriften. Den er nå justert med korrekte mengder mel. Lykke til med bakingen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂

  • Kari Kristoffersen

    Her var det vel alt for lite mel i oppskriften? Det ble «velling».

    • Cecilie

      Hei Kari! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Velling skal det ikke bli, nei, så vi skal få vår oppskriftsansvarlige til å se på den, og gi deg tilbakemelding så fort som mulig.

      • kari

        Hei, baksten ble veldig vellykket, jeg hadde i ekstra med fint mel. De ble luftige og gode 😀

        • Cecilie

          Så godt å høre, takk for tilbakemeldingen!