Glutenfrie scones med pepperkakesmak
At engelskmennenes scones er blitt en favoritt her til lands også, er ikke så rart. På grunn av bakepulveret trenger de verken elting eller heving, og du kan lage rykende fersk bakst på rekordtid. Denne glutenfrie varianten med herlig smak av pepperkakekrydder inneholder næringsrikt havre- og mandelmel og metter godt. Perfekt til julekosen!
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Mal glutenfrie havregryn til mel ved hjelp av stavmikser eller kjøkkenmaskin.
2. Bland havremelet med resten av de tørre ingrediensene i en bolle.
3. Smelt Soft Flora i en kjele og hell det i en annen bolle. Rør inn honning, melk, yoghurt og egg.
4. Hell det tørre i det våte og rør sammen deigen. Er deigen for klissete, tilsett litt mer havre- eller mandelmel.
5. Lag to runde leiver av deigen på et bakebrett kledd med bakepapir. Del hver leiv i fire med en kniv dyppet i mel, uten å skjære helt igjennom.
6. Stek de glutenfrie sconesene på 200 grader midt i ovnen, i cirka 20 minutter.
7. Scones smaker best nystekt, så server dem gjerne mens de fortsatt er lunkne med syltetøy, brunost eller bare litt Soft Flora.
Kommentarer