Grove scones med klementin
Klementin gir denne oppskriften på grove scones en herlig frisk og søt smak. Deigen rører du enkelt sammen med hasselnøtter og aprikoser, og vips har du nydelig, fersk bakst til frokost eller kvelds.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Vask klementinene godt og finriv skallet.
2. Kutt aprikosene i små biter.
3. Smuldre Soft Flora sammen med hvetemel.
4. Bland inn bakepulver og hakkede nøtter og aprikoser.
5. Rør ut honningen i klementinsaft- og skall. Hell det i det tørre sammen med melk og yoghurt.
6. Rør til en jevn deig, men pass på å ikke bearbeide deigen for mye. Da blir baksten tung og kompakt.
7. Del deigen i to og form hvert emne til en rund kake som er cirka 4 centimeter tykk på et smurt bakebrett.
8. Skjær hver leiv i fire trekanter med en kniv dyppet i mel.
9. Stek sconesen ved 220 grader i 15 minutter. Avkjøl på rist.
10. Disse sconesene smaker nydelig med creme fraiche og eplesyltetøy.
Kommentarer