Melkefri mandelgrøt
Enkel
10 min
Grøt kokt på mandelmel og mandelmelk smaker nydelig og metter godt. Mandlegrøt er enkelt å lage og kan spises på samme måte som vanlig grøt. Vi synes den smaker herlig med hakkede mandler og friske blåbær. Denne oppskriften er uten melk og gluten og passer derfor fint for deg som har allergier.
Ingredienser
1 porsjon
3 dl mandelmel (ca. 60 gram)
2.5 dl mandelmelk
5 stk mandler
1 neve blåbær
Produkter i oppskriften
Soft Flora Uten melk og soya
Soft Flora Uten melk og soya er beregnet for deg som har intoleranse eller er allergisk mot melk … Les mer
Slik gjør du
1. Smelt Soft Flora Spesial i en liten gryte, hell i mandelmelken.
2. Dryss mandelmel i gryten, mens du rører jevnt.
3. La grøten småkoke i cirka 5 minutter, mens du rører jevnlig. Om grøten blir for tykk er det bare å spe på med mer mandelmelk.
4. Server mandelgrøten med hakkede mandler, friske bær og et dryss kanel.
Hvordan kan dette bli grøt? Vil heller kalle det suppe 😖
Hei Laila! Det var leit å høre at grøten ikke ble vellykket. Du kan spe med mer mandelmel hvis den blir for tynn. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂