Saftig blåbærbrød
Dette saftige brødet er fylt med høstens blåbær og bakt med grovt mel som metter godt. Det smaker nydelig både som en brødskive med salt eller søtt pålegg, eller som tilbehør til kaffen eller teen. I oppskriften har vi brukt en brødform på 2 liter.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 190 grader.
2. Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
3. Ha kefir og egg i en annen bolle og pisk det sammen.
4. Smelt Soft Flora i en liten skål i mikrobølgeovnen eller i en liten kjele. Tilsett margarinen i kefir- og eggeblandingen.
5. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre, til du har en jevn og klumpfri røre. Vask og riv sitronskallet, og vend det inn i røren.
6. Tilsett blåbærene og rør forsiktig om et par ganger. Ikke rør for fort eller hardt, for da sprekker blåbærene og røren blir blå.
7. Smør en brødform på 30 centimeter. Ha i røren og stek på midterste rille i 45 minutter.
8. La brødet avkjøle på rist før du skjærer i det.
Oppskriften mangler grovt mel som det refereres til i innledningen?
Hei Kjersti! I oppskriften er det brukt sammalt hvetemel, som er finmalt. Det er malte hele hvetekorn, noe som gir et grovere mel enn siktet hvetemel, hvor bare kjernen på kornet brukes. Sammalt mel blir også kalt fullkornsmel. Håper det var oppklarende. Lykke til! 🙂