Søte påskemuffins med gulrot
Disse herlige påskemuffinsene er noe av det søteste du kan lage til påske. Oppskriften er enkel å følge og passer derfor godt om du skal bake sammen med barna. Å forme de gule påskekyllingene på toppen er en morsom utfordring for både store og små – kanskje blir det en ny påsketradisjon? Selve muffinsene er laget med grovt mel og gulrøtter som gjør at de er saftige og metter godt.
Ingredienser
Glasur og pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Smelt Soft Flora på middels varme i en kasserolle.
3. Pisk egg og sukker til du har en luftig masse.
4. Tilsett resten av ingrediensene og pisk til du har en jevn røre.
5. Fordel røren i 16 muffinsformer eller et muffinsbrett.
6. Stek muffinsene i 25 minutter og la de avkjøles helt før du har på toppingen.
Glasur og pynt
1. Pisk sammen Soft Flora, melis, vaniljesukker, sitronjuice og vann til du har en luftig og fast glasur.
2. Tilsett gul konditorfarge til du har fått ønsket gulfarge på glasuren.
3. Ha glasuren i en sprøytepose og klipp av et hull på 1,5 cm.
4. Form kyllingene ved å sprøyte glasuren på muffinsene. Begynn med et bredt lag glasur nederst og form den gradvis til en fjelltopp.
5. Bruk blå kakeperler til øyne og skjær ut en gulrot for å få nese og føtter. Føttene får du ved å skjære ut tynne gulrotskiver som en krone.
Kommentarer