Slik pynter du muffins til halloween
Å pynte kakebordet til halloween trenger ikke å være komplisert. Her får du fire enkle og morsomme måter du kan bruke muffins til å gjøre halloween-festen enda bedre.
At halloween har kommet for å bli i Norge, er det ingen tvil om. Hvert år samler norske barn seg til denne fryktinngytende høytiden, kledd i skumle kostymer mens de banker forventningsfullt på dører for å jakte på godteri. Mange arrangerer også halloween-fester, og da er det gøy å kunne servere skumle halloween-muffins til barna.
Her får du fire måter du enkelt kan lage skumle og morsomme muffins til halloween.
Oppskrift på deilig sjokolademuffins og alle glasurene finner du nederst i saken.
Edderkopper på avveie
Du trenger:
- Muffins
- Hvit sjokoladeglasur
- Sprøytepose
- Stjerneformet sprøytetupp
- Oreokjeks
- Lakrissnører
- Sjokoladeperler
Slik gjør du:
- Bak muffins og avkjøl helt.
- Lag hvit sjokoladeglasur. Fyll en sprøytepose med glasur og bruk en stjerneformet sprøytetupp. Lag en stor glasurstjerne på muffinsen slik at den dekker nesten hele muffinsen.
- Legg en oreokjeks opp på glasuren. Del lakrissnørene i 3 cm lange strimler. Dytt strimlene inn i kremfyllet på kjeksen. Om de ikke får plass, kan du legge lakrissnørene rett under kjeksen, i den hvite glasuren.
- Lag øyne ved å ha på en liten sirkel med glasur og legg på sjokoladeperler.
Sinte spøkelser
Du trenger:
- Muffins
- Hvit sjokoladeglasur
- Sprøytepose
- Sorte Non Stop
Slik gjør du:
- Bak muffinsene og avkjøl helt.
- Lag hvit sjokoladekrem. Fyll en sprøytepose med glasur og klipp et hull på den smale enden av posen hvor det er cirka 1,5 cm bredt.
- Påfør glasuren mens du snurrer muffinsen til du har fått tre nivåer med glasur.
- Del en sort Non Stop i to for å lage øyne og bruk en hel Non Stop for å lage munn.
Spindelvevmuffins
Du trenger:
- Muffins
- Hvit melisglasur
- Sort melisglasur
- Sprøytepose
- Tannpirker
Slik gjør du:
- Bak muffins og avkjøl helt.
- Lag hvit og sort melisglasur.
- Fordel den hvite glasuren over muffinsen. Ikke dekk hele muffinstoppen for glasuren vil renne litt utover. La det være en 0.5 cm igjen til kantene.
- Ha den sorte melisglasuren over i en sprøytepose og klipp et tynt hull i tuppen, cirka 0,2 cm.
- Lag tre sirkler i den hvite glasuren, begynn innerst og avslutt ytterst.
- Bruk en tannpirker og dra den sorte glasuren fra den innerste sirkelen utover mot kanten, cirka 5 ganger.
Mumier på flukt
Du trenger:
- Muffins
- Hvit sjokoladeglasur
- Sprøytepose
- Flat sprøytetupp
- Pynteøyne
Slik gjør du:
- Bak muffins og avkjøl de helt.
- Lag hvit sjokoladeglasur. Fyll en sprøytepose med glasur og bruk en flat sprøytetupp. Lag flate striper over muffinsen som ligner på linbandasjer.
- Avslutt med å sette på øyne.
Oppskrifter på sjokolademuffins og glasur
Sjokolademuffins (12 stk)
Du trenger:
- 2.5 dl siktet hvetemel
- 2.5 dl sukker
- 0.5 dl kakaopulver
- 1 ss vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts salt
- 100 gram Soft Flora Steke og Bake
- 1.5 dl kefir
Slik gjør du:
- Varm opp ovnen til 175 grader.
- Bland sammen hvetemel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
- Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.
- Ha den smeltede margarinen og kefir i bollen og rør godt sammen til du har en jevn og klumpfri røre.
- Fordel røren i muffinsformene og stek på midterste rille i ovnen i 25 minutter.
Hvit sjokoladeglasur
Du trenger:
- 100 gram hvit sjokolade
- 100 gram kremost
- 100 gram Soft Flora
- 250 gram melis
- 1 ss vaniljesukker
Slik gjør du:
- Smelt hvit sjokolade i en liten kjele på middels varme eller i en skål i mikrobølgeovnen.
- Pisk sammen kremost og Soft Flora. Pass på å ikke piske for lenge, da skiller kremosten seg.
- Hell over den smeltede hvite sjokoladen. Tilsett melis og vaniljesukker og pisk alt sammen til du har en fin og jevn glasur.
Oppskriften gir nok glasur til å dekorere 12 stk muffins.
Hvit melisglasur:
Du trenger:
- 1.5 dl melis
- 0.5 ts vaniljesukker
- 1 ss kaldt vann
Slik gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene i en liten skål og rør rundt til du har en jevn glasur. Glasuren skal ha ganske tykk konsistens, som jevner seg ut når du slutter å røre.
Sort melisglasur:
Du trenger:
- 1,5 dl melis
- 1 ss kakaopulver
- 0.5 ts vaniljesukker
- 2 ss kaldt vann
- Sort konditorfarge
Slik gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene i en liten skål og rør rundt til du har en jevn glasur. Glasuren skal ha ganske tykk konsistens, som jevner seg ut når du slutter å røre.
- Bland inn sort konditorfarge, en og en dråpe av gangen, til glasuren er sort.’