At halloween har kommet for å bli i Norge, er det ingen tvil om. Hvert år samler norske barn seg til denne fryktinngytende høytiden, kledd i skumle kostymer mens de banker forventningsfullt på dører for å jakte på godteri. Mange arrangerer også halloween-fester, og da er det gøy å kunne servere skumle halloween-muffins til barna.

Her får du fire måter du enkelt kan lage skumle og morsomme muffins til halloween.

Oppskrift på deilig sjokolademuffins og alle glasurene finner du nederst i saken.

Edderkopper på avveie

Du trenger:

  • Muffins
  • Hvit sjokoladeglasur
  • Sprøytepose
  • Stjerneformet sprøytetupp
  • Oreokjeks
  • Lakrissnører
  • Sjokoladeperler

Slik gjør du:

  1. Bak muffins og avkjøl helt.
  2. Lag hvit sjokoladeglasur. Fyll en sprøytepose med glasur og bruk en stjerneformet sprøytetupp. Lag en stor glasurstjerne på muffinsen slik at den dekker nesten hele muffinsen.
  3. Legg en oreokjeks opp på glasuren. Del lakrissnørene i 3 cm lange strimler. Dytt strimlene inn i kremfyllet på kjeksen. Om de ikke får plass, kan du legge lakrissnørene rett under kjeksen, i den hvite glasuren.
  4. Lag øyne ved å ha på en liten sirkel med glasur og legg på sjokoladeperler.

Sinte spøkelser

Du trenger:

  • Muffins
  • Hvit sjokoladeglasur
  • Sprøytepose
  • Sorte Non Stop

Slik gjør du:

  1. Bak muffinsene og avkjøl helt.
  2. Lag hvit sjokoladekrem. Fyll en sprøytepose med glasur og klipp et hull på den smale enden av posen hvor det er cirka 1,5 cm bredt.
  3. Påfør glasuren mens du snurrer muffinsen til du har fått tre nivåer med glasur.
  4. Del en sort Non Stop i to for å lage øyne og bruk en hel Non Stop for å lage munn.

Spindelvevmuffins

Du trenger:

  • Muffins
  • Hvit melisglasur
  • Sort melisglasur
  • Sprøytepose
  • Tannpirker

Slik gjør du:

  1. Bak muffins og avkjøl helt.
  2. Lag hvit og sort melisglasur.
  3. Fordel den hvite glasuren over muffinsen. Ikke dekk hele muffinstoppen for glasuren vil renne litt utover. La det være en 0.5 cm igjen til kantene.
  4. Ha den sorte melisglasuren over i en sprøytepose og klipp et tynt hull i tuppen, cirka 0,2 cm.
  5. Lag tre sirkler i den hvite glasuren, begynn innerst og avslutt ytterst.
  6. Bruk en tannpirker og dra den sorte glasuren fra den innerste sirkelen utover mot kanten, cirka 5 ganger.

Mumier på flukt

Du trenger:

  • Muffins
  • Hvit sjokoladeglasur
  • Sprøytepose
  • Flat sprøytetupp
  • Pynteøyne

Slik gjør du:

  1. Bak muffins og avkjøl de helt.
  2. Lag hvit sjokoladeglasur. Fyll en sprøytepose med glasur og bruk en flat sprøytetupp. Lag flate striper over muffinsen som ligner på linbandasjer.
  3. Avslutt med å sette på øyne.

Oppskrifter på sjokolademuffins og glasur

Sjokolademuffins (12 stk)

Du trenger:

  • 2.5 dl siktet hvetemel
  • 2.5 dl sukker
  • 0.5 dl kakaopulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 100 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 1.5 dl kefir

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 175 grader.
  2. Bland sammen hvetemel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
  3. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.
  4. Ha den smeltede margarinen og kefir i bollen og rør godt sammen til du har en jevn og klumpfri røre.
  5. Fordel røren i muffinsformene og stek på midterste rille i ovnen i 25 minutter.

 

Hvit sjokoladeglasur

Du trenger:

  • 100 gram hvit sjokolade
  • 100 gram kremost
  • 100 gram Soft Flora
  • 250 gram melis
  • 1 ss vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Smelt hvit sjokolade i en liten kjele på middels varme eller i en skål i mikrobølgeovnen.
  2. Pisk sammen kremost og Soft Flora. Pass på å ikke piske for lenge, da skiller kremosten seg.
  3. Hell over den smeltede hvite sjokoladen. Tilsett melis og vaniljesukker og pisk alt sammen til du har en fin og jevn glasur.

Oppskriften gir nok glasur til å dekorere 12 stk muffins.

Hvit melisglasur:

Du trenger:

  • 1.5 dl melis
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 1 ss kaldt vann

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en liten skål og rør rundt til du har en jevn glasur. Glasuren skal ha ganske tykk konsistens, som jevner seg ut når du slutter å røre.

Sort melisglasur:

Du trenger:

  • 1,5 dl melis
  • 1 ss kakaopulver
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 2 ss kaldt vann
  • Sort konditorfarge

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en liten skål og rør rundt til du har en jevn glasur. Glasuren skal ha ganske tykk konsistens, som jevner seg ut når du slutter å røre.
  2. Bland inn sort konditorfarge, en og en dråpe av gangen, til glasuren er sort.’