En porsjon eltefri grunndeig:
250 gram siktet hvetemel
250 gram sammalt hvetemel, finmalt
0.25 ts tørrgjær
0.5 ts salt
150 gram Soft Flora Steke og Bake
1 stk egg
3 dl melk, romtemperert
Både tacosnurrer, osterundstykker og minipizzaer er polulære innslag i matboksen. Og det beste av alt: alle disse tre kan du lage av én og samme grunndeig.
250 gram siktet hvetemel
250 gram sammalt hvetemel, finmalt
0.25 ts tørrgjær
0.5 ts salt
150 gram Soft Flora Steke og Bake
1 stk egg
3 dl melk, romtemperert
1. Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
2. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.
3. Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og deigen vil ikke heve.
4. Nå er deigen klar for å lage enten osterundstykker, minipizza eller tacosnurrer.
Disse minipizzaene er herlige munnfuller du kan dippe i tomatsaus eller rømmedressing. Minipizzaene kan fint fryses og puttes rett i matboksen fra fryseren, så vil de være ferdig tint til lunsjpausen. Oppskriften gir cirka 20 minipizzaer.
Du trenger:
1 porsjon eltefri grunndeig
1 dl pizzasaus eller ketchup
20 stk pepperoni
Slik gjør du:
Eltefrie tacosnurrer i er en populær overraskelse i matpakken som gjør matpausen ekstra hyggelig. Bruk gjerne rester av tacomiddagen. Oppskriften gir ca. 10 tacosnurrer som fint kan fryses i opptil 3 måneder.
Du trenger:
1 porsjon eltefri grunndeig
400 gram kjøttdeig
1 pk tacokrydder
1 dl vann
2 stk vårløk
3 stk tomater
200 gram revet ost
1 stk egg til pensling
Slik gjør du:
Nystekte rundstykker smaker helt fantastisk og blir enda bedre når de toppes med litt sprøstekt ost. Denne oppskriften på eltefrie osterundstykker gir deg enkelt et godt resultat som passer perfekt i matpakken, eller som tilbehør til supper og salater. Oppskriften gir cirka 10 rundstykker.
Du trenger:
1 porsjon eltefri grunndeig
100 gram revet ost
Slik gjør du: