Tacopizza med kjøttdeig
Dette er pizzaen som setter et smil om munnen på store og små. Tacopizza er den ultimate fredagskosen for alle som ikke klarer bestemme seg for hva de liker best. For når taco og pizza kommer sammen i samme rett, ja da er det helg!
Ingredienser
Deig
Fyll
Tilbehør
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Pizzadeig
1. Rør sammen lunket vann (ca. 25 grader), sukker og gjær i en bakebolle. Tilsett Flytende Melange, salt og siktet hvetemel.
2. Elt pizzadeigen med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i cirka 10 minutter.
3. Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, i minimum en time på et lunt sted.
Fyll
1. Tørk kjøttdeigen med tørkepapir, dette gjør det enklere å brune kjøttet.
2. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på høy varme. Når Melangen har fått nøttebrun farge, er temperaturen i stekepannen riktig. Er ikke stekepannen varm nok, vil kjøttdeigen begynne å koke i stedet for å bli brunet.
3. Brun kjøttdeigen godt i to omganger og stek til alt er gyllent og gjennomstekt.
4. Senk temperaturen på stekepannen og rør inn finhakket løk og hvitløk. La alt steke i 1-2 minutter under omrøring.
5. Tilsett tacokrydder og la det surre i 5 minutter på svak varme.
Montering
1. Forvarm ovnen til 250 grader, over- og undervarme.
2. Ha pizzadeigen ut på melet underlag og strekk eller kjevle den ut til en stor firkant. Legg den over på et stekebrett med bakepapir.
3. Ha et lag med pizzasaus på pizzabunnen og fordel fyllet jevnt utover. Dryss over skiver med paprika, mais og avslutt med revet ost.
4. Stek midt i ovnen til bunnen er sprø og osten er smeltet. Det tar cirka 12 minutter.
5. Strø over knuste nachochips og finhakket koriander på pizzaen før servering. Server med rømme.
denne var virkelig bussin god
Hei Oda! Så hyggelig å høre at tacopizzaen falt i smak hos deg. Lykke til med matlagingen! 🙂