Enchiladas med kylling
Enchiladas er skikkelig kosemat! I denne varianten finner du deilig fyll av kylling som rulles i tortillalefse, før man heller over tomatsaus og gratinerer i ovnen med masse smeltet ost.
Ingredienser
Krydderblanding
Saus
Fyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Saus
Varm opp en kjele på middels høy varme med Flytende Melange. Tilsett mel og rør godt med en visp for å få en jevn masse.
Spe melblandingen med den varme kyllingbuljongen mens du rører. Sausen skal være klumpfri før du sper videre. Tilsett 1 ss av krydderblandingen.
Hell over knuste tomater og kok opp. La sausen småkoke på svak varme i 10 minutter. Sett til side.
Fyll
Tørk kyllingfiletene godt med tørkepapir og skjær i strimler. Krydre strimlene med resten av krydderblandingen.
Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme. Når Melangen er nøttebrun har pannen riktig temperatur og er klar for kyllingen. Brun kyllingstrimlene i to omganger slik at kjøttet blir jevnt stekt.
Ha all kyllingen tilbake i stekepannen. Senk temperaturen til middels varme og tilsett løk, hvitløk og paprika. La alt surre 2-3 minutter.
Skyll de sorte bønnene og rør de inn i fyllet. Sett fyllet til side.
Montering
Smør en ildfast form (ca. 25 x 35 cm) med Flytende Melange.
Fyll hver tortilla med kyllingfyllet og rull sammen. Legg rullene med skjøten ned i den ildfaste formen slik at tortillaene ikke åpner seg.
Hell over saus og dryss på rikelig med revet ost på toppen.
Sett formen på rist midt i ovnen og stek til osten er gyllen, og sausen bobler. Det tar cirka 20 minutter.
Server med et dryss fersk koriander, og med rømme og salat ved siden av.
I steden for bare rømme, er det veldig godt med avocado blandet i rømmen med litt hvitløk. Så litt salsasaus ved siden av.
Det høres nydelig ut, Øyvind! Takk for tipset, og god middag til deg 😊