Middagspannekaker med ost og skinke
Ost og skinke er en klassisk og familievennlig kombinasjon som de aller fleste liker. Om noen i familien er skeptisk til ruccola og basilikum, kan det erstattes med annen salat eller grønnsaker som paprika og tomat, eller sløyfes helt. Denne oppskrifter er nok til 8 pannekaker.
Ingredienser
Halvgrove pannekaker
Fyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Pannekakerøre
Steking og fyll
1. Varm opp stekepannen på middels sterk varme. Pensle pannen med litt flytende Melange.
2. Rør godt om i pannekakerøren og bruk en øse til å helle røre i stekepannen, cirka 1 dl røre per pannekake. Løft og vend på pannen slik at røren fordeler seg og dekker stekepannen med et tynt lag.
3. Stek til røren har stivnet på oversiden (1 til 2 minutter). Bruk en stekespade til å vende pannekaken og stek videre i cirka 1 minutt på andre siden.
4. La den ferdigstekte pannekaken ligge i pannen. Legg skinkebiter, revet ost, litt ruccola og noen blader fersk basilikum på den ene halvdelen av den ferdigstekte pannekaken.
5. Brett den andre halvdelen av pannekaken over fyllet og stek videre til fyllet har fått litt varme. Server med en gang. Gjenta til du har stekt alle pannekakene.
Kommentarer