Skal du lage noe ekstra godt til helgefrokosten er amerikanske pannekaker en sikker vinner. Med denne fremgangsmåten får du en god stabel med tykke og luftige pannekaker som fyller rommet med deilig duft. Oppskriften gir cirka 15 pannekaker.

Ingredienser

4 porsjon

225 gram siktet hvetemel
2.5 ts bakepulver
0.25 ts salt
1 ts sukker
2 stk egg
3 dl lettmelk

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Slik gjør du

1. Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en stor bakebolle.

2. Lag en grop midt i melblandingen og tilsett eggene, flytende Melange og melk. Visp godt til alt er godt blandet og du har en klumpfri røre.

Tips!

Hell røren på en tom Melange-flaske. Da blir det mindre søl, og du kan forme pannekakene slik du vil. Prøv for eksempel å forme pannekakene til hjerter i stekepannen, eller bruk den til å lage mini-pannekaker!

4. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la røren svelle i 30 minutter på kjøkkenbenken. Om røren skal stå lengre, bør den oppbevares i kjøleskap. Røren skal svelle for at ingrediensene skal få blandet seg godt og for at melet skal binde seg til væsken. I tillegg trenger bakepulveret litt tid til å aktivisere seg på samme måten som med gjær i gjærbakst. Du kan steke uten å la røra svelle først, men å legge inn en halvtime til svelling vil gjøre pannekakene enklere å steke, og resultatet blir fine og luftige pannekaker.

5. Varm opp stekepanne på middels høy varme og ha i litt Flytende Melange.

6. Hell røre i den varme pannen, cirka 0,5 dl per pannekake. Pannekakerøren kan flyte litt ut, unngå derfor å ha for mange pannekaker i stekepannen på en gang. I en vanlig stekepanne er det plass til å steke 3 amerikanske pannekaker av gangen.

7. Når pannekakerøren stivner på toppen og det bobler litt på overflaten kan du snu pannekakene. Stek i cirka ett minutt på den andre siden.

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

 • Celine

  Veldig gode, men trenger noe søtt på

  • Cecilie

   Hei Celine! Så hyggelig å høre at pannekakene falt i smak! Ja, her er det meningen at tilbehøret skal være søtt. Vi anbefaler sirup og bær, lykke til! 🙂

 • Arfa

  Namm

  • cecilie

   Så hyggelig at pannekakene frister, Arfa! 🙂

 • Khadija

  Ser ut godt. Lett å lage🌸

  • cecilie

   Hei Khadija! Hyggelig å høre at oppskriften frister, håper det smaker! 🙂

 • kjetil

  jeg vet arne de ar sykt bra

  • Anne Cathrine

   Gøy at du også liker pannekakene, Kjetil 😊

 • arne

  arne er kul disse var sykt diig

  • Anne Cathrine

   Så fint at kule Arne synes pannekakene er digg 🤩