Kremet soppsuppe
Enkel
30 min
Soppen er full av umami, den femte smakssansen, og det er det som gjør at alle retter med sopp smaker fantastisk. Denne soppsuppen er intet unntak. Kremet soppsuppe passer like godt til lunsj som middag, eller som forrett når du venter gjester.
Ingredienser
4 porsjon
1 stk løk
500 gram soppblanding (sjampinjong, kantarell og/eller steinsopp)
2 ss Flytende Melange
8 dl grønnsaksbuljong
1 ss maisenna
0.5 dl kaldt vann
2 dl matfløte
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
1. Finhakk løken og del soppen i skiver.
2. Varm opp en stekepanne på middels varme med 2 ss Flytende Melange.
3. Stek løken til den er myk, men ikke brun. Ha i soppen og stek i 1 minutt til.
4. Ha løk og sopp i en kjele. Hell over grønnsaksbuljong og kok opp. La det småkoke i 10 minutter.
5. Bland ut maisenna med kaldt vann og ha opp i suppen. Tilsett 2 dl matfløte, og gi suppen en rask oppkok mens du rører hele tiden med en visp.
6. Smak til med salt og pepper.
Kommentarer