Huevos rancheros – meksikansk frokost
Huevos rancheros, eller bondens egg, er en klassisk frokostrett fra landlige Mexico, som er perfekt å lage på dager hvor du har litt ekstra tid til frokosten. Retten består av stekte egg som serveres på lettstekte maistortillas, toppet med tomatsalsa. Vi har lagt til oppvarmede bønner og guacamole som er tradisjonelt tilbehør. Du kan også bytte ut bønnene med ris og legge til ost, salat eller chorizo.
Ingredienser
Guacamole
Bønner
Egg
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bønner
1. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels varme.
2. Hell av vannet på bønnene og ha de over i pannen. Dryss over spisskummen, røkt paprika og chiliflak.
3. Varm opp bønnene mens du rører forsiktig rundt i pannen. Ha bønnene over i en skål og tørk bort mesteparten av fettet i pannen, så den er klar til å steke egg i.
Egg
1. Knekk eggene i stekepannen og la de steke til eggehviten er gjennomstekt og plommen fremdeles bløt.
2. Stek tortillawrapene midt i ovnen i 5 minutter, eller til kantene er lett stekte. Wrapen skal være litt sprø.
3. Server huevos rancheros med tortillawrap i bunn, deretter bønner, salsa, stekt egg og guacamole. Topp gjerne med litt frisk koriander.
Kommentarer