Hash browns – amerikanske røstipoteter
Lyst på en skikkelig digg frokost? Da er røstipoteter tingen å lage! Røstipotetene har sine røtter fra Sveits og serveres tradisjonelt som tilbehør til middag. I denne retten har vi latt oss inspirere av amerikanernes versjon, «hash browns» som serveres til frokost, ofte som erstatning for brødskiven. Røstipoteter kan spises som de er, eller serveres med egg og bacon, røkelaks og avokado eller ditt favoritt frokosttilbehør – mulighetene er mange!
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skrell og riv potetene på et grovt rivjern.
2. Finhakk løken og bland sammen med de revne potetene.
3. Krydre potetblandingen med salt og pepper og rør rundt med en gaffel.
4. Varm opp en stekepanne på middels varme og ha i 5 ss Flytende Melange.
5. Del potetmassen i fire og form de som flate hamburgere.
6. Stek røstipotetene i 6 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte.
7. Røstipotetene passer perfekt til stekt egg og bacon.
8. Du kan også bruke rester av kokte poteter til å lage røstipoteter. Da kan du halvere steketiden.
Hei!
Skal overflødig væske klemmes ut av potetene?
Hei Elmira! Ja, du kan gjerne klemme væsken ut av potetene etter at du har revet dem, så du får en så tørr og fast masse som mulig. Lykke til! 🙂
Skal poteten skrelles først?
Hei Tyra! Ja, skrell potetene før du river dem på et grovt rivjern. Lykke til! 🙂