Denne myke pepperkaken er smaksatt med ingefær, kanel og nellik, og smaker virkelig som jul. I tillegg har vi brukt mørkt øl for å gjøre kaken ekstra saftig og smakfull. Serverer gjerne den myke pepperkaken toppet med en frisk kremostglasur med appelsin.

Kommentarer

  • A

    Må man bruke øl?

    • Cecilie,

      Nei, du må ikke bruke øl hvis du ikke ønsker det. Ølet kan erstattes av vann eller eplemost, for eksempel. Men husk at kaken ikke vil smake helt likt, fordi mørkt øl gjør kaken ekstra saftig og smakfull. Lykke til! 🙂

  • Torill

    Kan vørterøl eller annet øl brukes

    • Cecilie

      Hei Torill! Ja, det kan du, men lyse øltyper gir ikke like fremtrendene og intens smak som mørkt øl. Lykke til!

  • Mikkelsen

    Kan man bruke annet enn øl? Evnt hva?

    • Cecilie

      Hei Mikkelsen! Ølet kan erstattes av eplemost eller vann, men da mister du litt av sødmen og smaksdybden du får i det mørke ølet. Lykke til! 🙂

  • Stina

    Kan man bytte ut melet mot glutenfritt mel?

    • Anne Cathrine

      Det har vi ikke prøvd selv, men det burde går fint å bruke lys kakemiks eller tilsvarende i denne oppskriften. Lykke til med bakingen😊

  • Siv

    Kan denne kaken fryses med topping på ?

    • Anne Cathrine

      Ja, det burde gå fint, Siv! Lykke til med bakingen 😊

      • Siv

        Så fint, tusen takk

  • Kristin

    Denne er faaaabelaktig god. Har laga den to år på rad og er i ferd med å bli juletradisjon hjå oss.

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre, Kristin 🙂 Ønsker deg en fin helg!