Dette er en frisk kake med nydelig smak av appelsin og en enkel, syrlig glasur. Den er lett å slenge sammen og smaker ekstra godt til kaffen.

Kommentarer

  • Ing

    Denne kaka er såå god❤️

    • Cecilie,

      Hei Ing! Så hyggelig at oppskriften faller i smak. Vi er enige i at dette er en nydelig kake med deilig smak av appelsin. Lykke til med baksten 😊

  • Monica

    Hvor mange stykker er det ca i 1 porsjon?

    • Cecilie,

      Hei Monica! En springform på 28 cm gir 17-20 kakestykker. Lykke til! 🙂

  • Inger-Lill Melheim

    Lettvint og god😋 også nydelug med ostekrem, tine mandarinkremost👍

    • Cecilie,

      Så koselig at kaken falt i smak, Inger-Lill! Høres nydelig ut med mandarinkremost, takk for tipset, og lykke til med bakingen 🙂

  • Torill Borgmo

    Lettvint og nydelig kake 👍🏼

    • Cecilie,

      Ja, dette er en vinner, Torill, det er vi enige i! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten 😊

  • Brith Sofie Nygaard

    Dette er en utrolig god kake. I dag prøver jeg med sukrin i stedet for sukker.

    • cecilie

      Hei Brith Sofie! Så koselig at kaken falt i smak! Håper baksten ble vellykket med sukrin også. 🙂

  • Randi Brøndahl

    Denne har blitt en av mine favoritkaker rask og enkel å lage 👏🤗

    • Anne Cathrine

      Takk for kjempefin tilbakemelding, Randi! Det er alltid hyggelig å høre fra dere som bruker oppskriftene våre 😊

  • Kari

    Hei, skal egg, smør, melk og juice vispes mye, f.eks. med kjøkkenmaskin?

    • Cecilie

      Hei Kari! Nei, her er det ikke luft som skal vispes inn, men røren skal bare blandes raskt sammen. Lykke til! 🙂

  • Solbjørg Aasbrein

    Kan saften av appelsinen erstatte appelsinjuice? Under Glasur står det juice, melis og 1 appelsin, revet skall til pynt. Litt forvirrende. Skal appelsinsaften ikke brukes, eller erstatte

    • Turid

      Du kan bruke hva slags juice du vil. Enten det er kjøpe appelsin juice eller friskpresset.
      I glasuren kan du gjøre det samme, der kan du også enten tilsette eller bytte ut med sitron.
      Men det er en smaksak

    • Cecilie

      Hei Solbjørg! Takk for at du har et våkent øye! Ja, dette var uklart skrevet, jeg skal rette opp oppskriften. Det er bare skallet du skal bruke fra appelsinen i glasuren. Men som Turid skriver her, så kan du gjerne bruke saften av appelsinen hvis du vil det, istedenfor juice fra kartong. Lykke til! 🙂

  • Bjørg Vikan

    Kan appelsinjuicen byttes med annanas eller tropisk ?

    • Cecilie

      Hei Bjørg! Ja, her kan du bytte ut med den juicen du foretrekker. Lykke til! 🙂

  • Solveig

    Hei. Det ble desverre mislykket. Den hevet seg veldig lite. Fulgt oppskriften nøye. Tips/triks? Gå ned til 26 cm form?

    • Anne Cathrine

      Så leit at oppskriften ikke svarte til forventningene, Solveig! Det er vanskelig å si hva som kan ha gått galt her siden 2 ts bakepulver normalt sett skal være nok til å heve kaken godt. Men det er ikke så dumt å gå ned på størrelsen på formen – 24/26 cm burde gi en høyere kake.

      Håper ellers at kaken falt i smak! God bakelyst 🙂

  • Gerd

    Hei. Kan man bruke olje i stedet for margarin? Og evnt hvor mye.

    • Anne Cathrine

      Hei Gerd!
      Vi har ikke laget denne oppskriften med olje så det er vanskelig å si med sikkerhet hvordan det vil påvirke smaken og resultatet. Prøv med 0,5-1 dl nøytral olje og spe eventuelt med litt mer appelsinjuice dersom kakerøren blir for tørr.
      Lykke til med kaken – håper den faller i smak 😊

  • Lene

    Lyst til og prøve denne. Brukes det vanlig appelsinjuice eller safta fra appelsinen i denne oppskrifta?

    • Anne Cathrine

      Hei Lene! Så gøy at du vil prøve oppskriften. Du kan selv velge om du vil bruke juice fra butikken eller om du vil presse appelsinene selv. Men hvis du går for juice fra butikken kan det være lurt å kjøpe en som ikke er laget på konsentrat.
      Lykke til med kaken – håper den faller i smak 😊

      • Lene

        Supergod kake som virkelig falt i smak her 👍😊 Kan sikkert fryses og denne? Men uten glasuren da vil jeg tro😀

        • Anne Cathrine

          Så hyggelig at oppskriften falt i smak, Lene😊
          Kaken kan gjerne fryses – også med glasuren på. Bare vær oppmerksom på at glasuren kan få en litt annen konsistens etter en tur i frysen.
          God bakelyst 😊

  • Torill

    hvor mye margarin i fast form

    • Anne Cathrine

      Hei Torill! Du kan erstatte 3 dl Flytende Melange med 270 g Malange i folie. Smelt forsiktig på lav varme før den helles i røren. Lykke til med bakingen 😊

  • Hilde Rossing.

    Den ble da for søt! Er sukkermengden riktig?

    • Anne Grethe Bergersen

      Prøvd med mindre sukker?

    • Torun

      Frisk og god påskekake 🐣. Enkel å lage 👌

      • Karina

        Takk for tilbakemeldingen, Torun! God påske 🙂

    • Karina

      Hei Hilde! Den er riktig, men man kan gjerne variere litt dersom man ønsker det. God påske!

      • Anne Marie Solheim

        Har bakt den idag. Den ble kjempegod. Veldig enkel og grei oppskrift.

        • Cecilie

          Hei Anne Marie! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, og at du synes det var enkelt å følge oppskriften, det blir vi veldig glade for å høre. Ønsker deg en fin påske! 🙂