Babka er et nydelig bakverk med melk og egg, ikke ulikt brioche. Kaken har sine røtter i Øst-Europa, og har lenge vært populær i USA. De siste årene har den også slått an her til lands, og er å finne i de fleste matblogger og bakemagasiner. Og det er ikke så rart, kaken både smaker godt og er flott å se på. Det karakteristiske mønsteret er enkelt å lage når du kjenner fremgangsmåten. Det som gjør sjokoladebabkaen ekstra saftig og deilig klissete er den friske appelsinsirupen som pensles på tilslutt. 1 porsjon gir 2 brød. Om du ikke skal bruke begge på en gang, kan du godt fryse det ene.

Ingredienser

2 porsjon

Deig:

600 gram hvetemel
7 gram tørrgjær (0.5 pk.)
2 ts salt
50 gram sukker
2 dl helmelk
0.5 dl appelsinjuice
3 stk egg (store)
75 gram Melange
1 stk egg (til pensling)
1 ss melk (til pensling)

Sjokoladefyll

150 gram Melange
150 gram brunt sukker
30 gram kakaopulver
0.5 ts grovt flaksalt

Appelsinsirup:

200 gram sukker
1 dl appelsinjuice

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer