Banoffee pie er en klassisk, engelsk dessertpai med deilig smak av banan og karamell. Navnet er satt sammen av nettopp disse to hovedingrediensene, «banana» og «toffee». Den enkle dessertpaien skal ikke stekes, og med brunt sukker og søt kondensert melk er det også enkelt å lage karamellen. Ved å dekke bananskivene med karamell blir ikke disse misfarget selv om kaken blir stående noen timer før servering. På grunn av den piskede kremen må kaken oppbevares kjølig og kan ikke fryses. 1 porsjon passer til en paiform eller kakeform på 24 centimeter i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Kjeksbunn

240 gram Digestive-kjeks
120 gram Melange

Karamell:

90 gram brunt sukker
90 gram Melange
400 gram søt kondensert melk (1 boks)

Fyll og topping

3 stk bananer
3 dl kremfløte
1 ts kakaopulver
30 gram mørk sjokolade

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Irene m Syreng

    Kan man jevne usøtet matfløte med Maizena,kanskje,så konsistensen blir passe?

    • Anne Cathrine

      Hei Irene! Hvis du ønsker fastere konsistens på karamellen så er det best å la den koke lenger. Det vil gi tykkere karamell og mer smak. Lykke til med bakingen 😊

  • Runa Schjølberg

    Blir i overkant søt, synes jeg. Vil prøve med usøtet melk.

    • Cecilie

      Hei Runa! Vi anbefaler deg heller å knipe litt inn på det brune sukkeret enn å bruke usøtet melk i denne kaken. Det er fordi den søte kondenserte melken har en konsistens som bidrar til et vellykket resultat. Lykke til!