Eple cobbler er et kjent bakverk i både Storbritannia, Australia og USA, og er en herlig blanding av eplekake, eplepai og smuldrepai. Cobbler smaker himmelsk, er superenkelt å lage, og ofte har man ingrediensene allerede på plass i kjøkkenskapet. I tillegg er det lite som slår eple- og kanelduften som sprer seg i hjemmet når man baker en cobbler. Denne varianten er laget med glutenfritt mel, men kan lett erstattes med vanlig hvetemel om man ønsker det.

Kommentarer

  • Helene

    Hei! Jeg har lyst til å lage denne glutenfrie kaka, og også gjøre den melkefri med melangen som er uten melk. Jeg har grønne epler plukket i går som kjennes faste og fine ut. Vil det bli bra, eller MÅ de være rød? Og så – om det blir fint – har jeg spørsmål til serveringen. Kan den alternativt til is serveres med karamellsaus i stedet? 🙂 På forhånd takk for svar! 🙂

    • Cecilie,

      Hei Helene! Så hyggelig å høre at oppskriften frister. Det fungerer fint med grønne epler i denne, og karamellsaus som tilbehør høres nydelig ut! Lykke til! 🙂

  • Annette

    Ble alt for bløt. Vet ikke hva jeg gjorde feil jeg.

    • Cecilie,

      Hei Annette! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket. Det er viktig å velge faste epler i denne oppskriften fordi epler har ulik grad av væske i seg, og cobbleren kan bli for bløt. En mulighet for å unngå dette kan være å la epleskivene stå med litt av sukkeret i romtemperatur i en bolle i en time før de brukes, slik at noe av saften kommer ut. Noen tilsetter også litt maisena. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • Pål

    Andre Cobbler oppskrifter så blandes gjerne smøret inn i deigen og det brukes ikke egg, mente det var sånn med denne oppskriften også. Endret den?