Blåskjellpakker
Blåskjell på grillen gir masse smak og krever utrolig lite arbeid. Perfekt både som forrett og som hovedrett.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Lag doble ark med aluminiumsfolie og legg en neve med skrubbede blåskjell på midten.
2. Ha på en sprut Flytende Melange eller marinade til fisk, litt hakket løk og finhakkede grønnsaker som f.eks. fennikel eller gulrot.
3. Lag tette pakker av den doble aluminiumsfolien, men pass på at det er mye plass inni. Skjellene skal ha plass til å åpne seg!
4. Legg pakkene på varm grill og la dem ligge til alle skjellene har åpnet seg. Husk at skjellene slipper væske, så vær forsiktig når du åpner pakkene.
Tips!
Skal du servere blåskjellene som forrett, beregner du 0,5 kg per person.
Tips!
Blåskjellpakkene holder seg fint noen timer i skyggen, så fremt du har brukt ferske, fine blåskjell, så dette er en fabelaktig rett på hagefesten, hvor gjestene bare kan hente seg en pakke om de blir litt sultne, hive den på grillen og ha varm mat på fem minutter.
Kommentarer