Brownies med karamell og sjokolade
Denne brownien byr på en fløyelsmyk smaksopplevelse med den alltid populære kombinasjonen av karamell og sjokolade. Kaken lages enkelt med en pose brownie-miks og litt Smil-sjokolade. Topp den gjerne med litt ekstra sjokolade og karamell for en litt mer overdådig variant.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 175 grader.
2. Lag brownierøre etter anvisning på pakken. Bruk Flytende Melange til røren – da slipper du å smelte smøret.
3. Pensle en rund kakeform på 24 centimeter eller en langpanne som måler cirka 20×30 centimeter med Flytende Melange, og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren jevnt i formen.
4. Fordel Smil-sjokoladen på toppen av røren, men ta vare på 3-5 biter til pynt.
5. Stek kaken i rundt 20-25 minutter eller etter anvisning på pakken, og avkjøl i formen. Kaken skal være seig i midten og ha en litt sprø overflate.
6. Del opp de resterende smil-sjokoladene slik at karamellen renner litt ut og plasser de opp på brownien.
7. Pynt gjerne med litt karamellsaus og sjokoladesaus.
Tips!
Skal du lage brownie i langpanne? Da trenger du 240 gram smil-sjokolade til røren. Brownie i langpanne stekes i 25-30 minutter.
Den ser ko ut ogveg laka de en kveld den var ko men at den sit fast formen.
Hei Synne! Det var leit å høre at den satt fast i formen, men hyggelig at kaken hadde god smak. Det er viktig å pensle kakeformen godt med Flytende Melange og dekke bunnen med bakepapir før røren fordeles i. Dette for at den ikke skal sitte fast formen. Lykke til hvis du prøver igjen 😊
browniesa mine ser helt fantastisk ut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Så hyggelig å høre, Diana! Takk skal du ha, håper det smaker! 🙂