Brunsjvafler med avokado, bacon og posjert egg
Brunsj er et engelsk låneord for sen frokost. Og hva passer vel bedre enn å servere nystekte brunsjvafler med masse deilig, salt topping en sen morgen i helgen? Perfekt når du skal ha gjester eller når du har god tid en lørdag formiddag. Søtpoteten i denne oppskriften gir vaflene en nydelig gyllen farge og en sødme som smaker ekstra godt med det salte baconet på toppen. Oppskriften gir cirka 4 vaffelplater.
Ingredienser
Brunsjvafler
Topping
Posjerte egg
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Brunsjvafler
1. Pisk sammen egg og melk.
2. Tilsett havregryn og la blandingen stå i fem minutter før du rører inn flytende Melange, hvetemel, salt og bakepulver.
3. Vend inn revet søtpotet i røren.
4. La røren svelle på benken en halvtime før du steker vaflene.
5. Pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker, og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.
6. Avkjøl vaffelplatene på rist.
Topping
Posjering av egg
1. Fyll en kasserolle nesten full, til det er cirka 7 centimeter igjen til kanten.
2. Kok opp vannet og tilsett en klype salt og 2 spiseskjeer med eddik.
3. Når vannet koker skrur du ned varmen til medium pluss.
4. Med en skje lager du en virvel i vannet. Kakk et egg i en skål og hell egget ned i virvelen.
5. La egget ligge i vannet i cirka 2 minutter, da vil det ha bløt plomme. Vil du ha fastere eggeplomme lar du egget ligge i nærmere tre minutter.
6. Ta egget forsiktig ut med en hullskje. Skift vann etter hvert andre egg når du posjerer flere egg etter hverandre.
Tips!
Synes du det er vanskelig å posjere egg? Da kan du prøve en av disse tre enkle fremgangsmåtene.
Kommentarer