
Vafler med havregryn
Enkel
50 min
Disse vaflene med havregryn smaker godt med både salt og søtt pålegg, og passer perfekt til matpakka, som nistemat på tur, til kveldsmaten eller helgekosen. Oppskriften gir cirka 8 vaffelplater.
Ingredienser
1 porsjon
2 stk egg
6 dl helmelk eller kulturmelk
6 ss Flytende Melange
3 ss flytende honning
100 gram siktet hvetemel
100 gram havregryn
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
0.25 ts salt
Til steking: Flytende Melange
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
1
Pisk eggene godt sammen. Tilsett melk, flytende Melange og honning.
2
Bland sammen hvetemel, havregryn, kardemomme, bakepulver og salt. Bland det tørre litt etter litt inn i det våte mens du visper godt, til røren er jevn og uten klumper.
3
La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.
4
Smør vaffeljernet med flytende Melange før du steker, og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Du kan oppleve at vaflene setter seg fast, men de vil slippe når de er ferdigstekt, så pass på å ikke bli fristet til å åpne jernet for tidlig.
Hei, hva mener dere med 1 porsjon? Hvor mange vafler gir det?
Hei Emma! Denne oppskriften gir ca. 8 vafler.
Takk! Det stod jo i oppskriften 😁 Det ble 9 gode vafler her 🙂