Enten du får uventet besøk eller bare får akutt lyst på vafler, kan det være fint å ha en oppskrift på rask og enkel vaffelrøre i bakhånd. Denne er laget med basisingredienser de fleste har i skap og kjøleskap. Vaflene blir sprø og gode, og bør spises nystekte. De egner seg godt med både salt og søtt pålegg på toppen. Oppskriften gir cirka 8 vaffelplater.

Ingredienser

1 porsjon

4 dl melk
1 dl kaldt vann
240 gram mel
3 ss sukker
1 ts bakepulver
Til steking: Flytende Melange

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Marte

    God på smak, men ble veldig flytende så anbefaler å droppe 1dl vann og bare slenge sammen resten 🙂

    • Cecilie,

      Hei Marte! Så hyggelig å høre at du synes vaflene ble gode på smak. Flott at du justerte oppskriften etter dine behov. Fordi melets evne til å tiltrekke seg fuktighet alltid varierer, er det lurt å spe gradvis med væske til riktig konsistens. Lykke til med vaflene 🙂

  • Gunnar Wold

    Mangler egg for smaken og fylde😥

    • Cecilie,

      Ja, egg gir både smak og fylde, det er vi enige i, Gunnar! Akkurat denne oppskriften er laget spesielt med tanke på at basisingredienser de fleste har i skap og kjøleskap også kan gi smakfulle vafler når en ikke har egg tilgjengelig. God tirsdag videre til deg 🙂

  • Heidi Thorstensen

    Hei! Høres «rart» ut uten egg. Selv blander jeg i kefir. Bruker hverken bakepulver eller natron, bare 1ts. vaniljesukker, men vaflene blir «tykke» og gode. Bruker smeltet smør. Svelle 15 – 20 min. Det holder. Og nå ble jeg «fysen». Blir vafler i påsken. Heidi

    • Cecilie,

      Hei Heidi! Dine vafler høres kjempegode ut! Akkurat denne oppskriften er laget uten egg fordi den har som mål å vise at med basisingredienser de fleste har i skap og kjøleskap kan du fortsatt lage vafler som blir sprø og gode. Lykke til. med vaflene i påsken! 🙂

  • Birgit Marie Njærheim

    Savnet egg i oppskriften. Iker heller ikke at det brukes vann , annet enn det kan brukes hvis røren blir for tykk når den står en stund i kjøleskapet. Har en mye bedre oppskrift med kulturmelk, eventuelt rømme, sammen med melk. Bruker både natron og bakepulver og smaker til med salt og vaniljesukker, hvetemel og sukker. Bruker 3 til 4 egg.

    • Cecilie,

      Hei Birgit Marie! Din oppskrift høres nydelig ut, og enig med deg i at vafler er best med egg. Denne er spesielt laget av kun basisingredienser de fleste har i skap og kjøleskap. Vi har mange andre gode vaffeloppskrifter som kanskje frister mer, ta en titt her: https://mills.no/melange/11-tips-til-perfekte-vafler/ Lykke til! 🙂

  • Jon Emil Hammervold

    Kan man smelte smør istedenfor flytende melange?

    • Cecilie,

      Hei Jon Emil! Vi synes selvfølgelig at vaflene blir aller best med flytende Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smeltet smør hvis du foretrekker det. Lykke til med vaflene! 😊

    • Emma

      Jeg brukte smeltet smør

  • Tone

    Etter å ha bommet på egen oppskrift og søkte jeg opp enkle vafler:-)
    Enkel og god. Perfekt å steike i mitt gamle jern. Og smaken var god, og det uten egg. 🙂 stekte dem litt lengere og de ble perfekt!
    Oppskrift lagret!

    • Cecilie

      Godt å høre at oppskriften var til hjelp, og at vaflene smakte godt, Tone! Ingenting gleder oss mer enn å høre det, takk skal du ha 🙂

  • Ida

    Lagde disse idag med laktosefri lettmelk. Knallgode 🤤

    • Anne Cathrine

      Så fint å høre at oppskriften falt i smak og at det fungerte bra med laktosefri lettmelk 😊

  • Solfrid

    Basic vaffelrøre heretter !!!

    • Anne Cathrine

      Så gøy at du er fornøyd med oppskriften 😊