Vafler uten egg blir både knasende sprø og nydelige på smak. Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann. Server vaflene med rømme, syltetøy, bær eller brunost. Oppskriften gir 8 store plater.

Kommentarer

  • Signe

    Hei, hvor mange kalorier er det i hvær vaffel?

    • Cecilie,

      Hei Signe! Vi skal få vår ernæringsekspert til å finne det ut, og svare deg så fort vi kan.

  • EGIL

    Veldig gode vafler. Jeg anbefaler andre til å prøve. 🤩

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at vaffeloppskriften faller i smak, Egil! Lykke til, og takk for tilbakemeldingen 🙂

  • Emilie

    Disse vaflene er kjempe gode😊😊

    • Cecilie,

      Godt å høre, Emilie! Takk skal du ha, og lykke til med vaflene 😊

  • Ibrahim

    Nais

    • Cecilie,

      Herlig å høre at vaflene faller i smak, Ibrahim, takk skal du ha! Lykke til med bakingen 😊

  • Linnea

    Er det meningen med masse klumper etter smør vann og melk?🙃

    • Cecilie,

      Hei Linnea! Nei, det er ikke meningen at det skal klumpe seg, så anbefaler at du sper gradvis med melk og vann slik at unngår klumper. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller elektrisk visp. Lykke til! 🙂

  • Erik.s

    Veldig gode og sprø 10|10 😋😋

    • Cecilie,

      Herlig å høre at du liker vaflene, Erik! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂

  • Noora N. Øvstedal

    Veldig gode og sprøe😋

    • Cecilie,

      Flott å høre at du liker vaffeloppskriften, Noora! Kos deg med matlagingen, og god jul! 🙂

  • Mathias

    Hadde lite melk men det gikk bra.

    • Cecilie,

      Hei Mathias! Så godt å høre at det gikk bra, håper det smakte! Det fine med vaffeloppskrift er at en alltid kan slumpe litt på ingrediensene, det smaker som regel godt likevel. Lykke til! 😊

  • Cara

    Hei jeg lurte på om man kan bruke mindre sukker enn det står siden vi har ikke så mye sukker

    • Cecilie,

      Ja, det kan du, Cara! Lykke til! 😊

  • Mari og Emma Lovise

    Veldig gode vafler. Vi hadde ikke vanlig sukker så vi brukte brunt sukker, men det ble fortsatt vellykket.

    • Cecilie,

      Godt å høre at vaflene ble vellykkede, Mari og Emma! Takk for tilbakemeldingen, og kos dere med baksten! 😊

  • Jesica

    Lager disse alltid. Med to unger som ikke tåler egg er blitt denne oppskriften favoritten!

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at oppskriften er blitt en favoritt hos dere, Jesica! Kos dere med vaflene! 😊

  • Mia

    Disse var skikkelig gode!!!

    • Cecilie,

      Godt å høre, Mia! Takk for tilbakemeldingen, og kos deg med vaflene! 😊

  • Aurora

    De er sååååå gode.

    • Cecilie,

      Godt å høre at vaflene faller i smak, Aurora! Kos deg med baksten 😊

  • Aurora

    Kjempe gode

    • Cecilie,

      Takk for det, Aurora! Herlig å høre at vaflene er kjempegode, det blir vi så glade for å høre. God bakst til deg! 😊

  • Ria

    Hei!! 😁
    Jeg gledet meg til å lage disse vaflene, så jeg begynte men så trenkte jeg bakepulver som vi ikke hadde. Jeg hadde heller ikke Melange og det var veldig dumt. Men jeg varmet 1,5dl med vanlig meieri smør, det trur jeg ikke blir akkurat det samme. Bakepulver løsningen min er dermed løst, pga min far skal hente. 😁

    • Cecilie,

      Hei Ria! Håper det gikk fint med vaffelstekingen, og at de falt i smak! Takk for tilbakemeldingen 😊

  • Christina

    Går det ann å bruke 3,5dl vann og 1dl melk siden jeg har bare 1dl melk

    • Cecilie,

      Hei Christina! Ja, det kan du, men pass på at væskemengden blir 5 dl, og vær oppmerksom på at smaken ikke blir lik som hvis du bruker melk. Lykke til! 😊

  • Milla

    Jeg lagde 2 porsjoner å fikk 2 vafler er det meningen?

    • Cecilie,

      Hei Milla! Ja, det er meningen. Slik oppskriften er satt opp tilsvarer 1 porsjon 1 vaffel. Endrer du på antall porsjoner øverst til venstre finner du at en vanlig porsjon tilsvarer 8 porsjoner. Lykke til! 😊

  • Anonym

    Hvor mange vafler ge en porsjon?

    • Cecilie,

      Hei! Oppskriften gir 8 store plater. Lykke til! 😊

  • Ann Cecilie

    Jeg har brukt denne oppskriften mange ganger og resultatet er supert, kjempe gode vaffler.

    • Cecilie,

      Godt å høre, Ann Cecilie! Allid gøy når oppskriftene våre faller i smak. God bakelyst til deg! 😊

  • Inger

    Verdens beste vaffeloppskrift!! Tok halvparten av hvetemel og grov mel, noe som falt godt i smak her i huset.

    • Cecilie,

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Inger! Gøy at vaflene falt i smak, og takk for tipset om grovt mel. God bakelyst! 😊

  • Kristine

    Helt ubrukelig oppskrift! ALLE vaflene satt seg fast i jernet, selv med mengder med smør. Alt gikk i søpla. Hold dere unna!

    • Cecilie,

      Uff, det var leit å høre at vaflene ikke ble vellykkede, Kristine. Det er ikke godt å si akkurat hva som gikk galt, men vi hjelper gjerne hvis du ønsker mer veiledning med oppskriften. 😊

    • Kirsten Therese Fygle

      Høres merkelig ut! Har nettopp stekt og spist nydelige vafler: uten egg, mer enn minimalt med smør og uten sukker! Mine var uten egg pga at jeg rett og slett glemte eggene! Sukker erstattes hos oss med natrena pga diabetes og det er alltid litt rømme som kan erstatte smøret. Tror du har vært uheldig. Prøv igjen 😊

  • Even

    Ble dårlig resultat😡

    • Cecilie,

      Så leit å høre, Even! Vi vil gjerne forsøke å hjelpe deg, så fortell oss gjerne hva som gikk galt.

  • Frustrert

    Smaken var god, men jaggu var det veldig flytende røre som gjorde at vaflene ble grådig tynne. Sprø, ja… men ikke tykke nok til å kalles vafler. Røra ble gjort et forsøk på å få tykkere uten hell og dermed endte den i søpla. Takke meg til en annen oppskrift.

    • Cecilie,

      Hei! Så leit å høre at vaflene ikke ble vellykkede. Ikke godt å si akkurat hva som gikk galt. Melets evne til å tiltrekke seg fuktighet varierer, så blir røra for tynn kan den spes med litt mer mel. Lykke til hvis du prøver igjen! God sommer til deg 🙂

  • Vidar

    Hei hvor mange gram er 1,5 dl? Når jeg ikke har flytende men fast margarin?

    • Cecilie,

      Hei Vidar! 1 dl Flytende Melange tilsvarer 90 gram fast Melange. Lykke til med vaflene! 🙂

  • Pernille

    Sykt gode! Veldig sprø og følte jeg fikk til noe som en 12 åring!

    • Cecilie,

      Hei Pernille! Så hyggelig å høre at vaflene falt i smak hos deg. Tusen takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

      • Pernille

        Tusen takk for at du svarte meg:) veldig glad i oppskriftene deres❤️

  • Elina

    Hva er 0,38 å videre

    • Cecilie,

      Hei Elina! Nå er jeg ikke sikker på hva du mener, men hvis det er antall porsjoner du sikter til, så anbefaler vi å lage oppskriften som gir 8 porsjoner, det blir 8 store plater vafler. Lykke til! 🙂

  • Ingeborg(11 år)

    Vaflene var kjempe gode og sprø😁 og nå har jeg lært meg å lage sprø vafler🧇

    • Cecilie,

      Så koselig tilbakemelding å få, Ingeborg! Takk skal du ha, og lykke til med vaflene fremover 🙂

  • Sissel Telje

    Jeg lærte å steke sprø vafler av Signe på Røisheim i Lom. Hvetemel, sukker og fløte , smeltet meierismør. Ikke egg eller bakepulver!!!

    • Cecilie,

      Nam, det høres ut som noen skikkelig deilige og sprø vafler, Sissel! Kos deg med oppskriften fra Røisheim 🙂

  • Solveig

    Kjempe bra bår vi har en som ikke tåler egg i huset!😊Gode vafler og lettvint

    • Cecilie,

      Hei Solveig! Så koselig at oppskriften på vafler uten egg falt i smak! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til! 😊

  • Sofie(13 år)

    Super gode vafler😍

    • Cecilie,

      Takk for tilbakemeldingen, Sofie, og kos deg med vaflene! 🙂

  • HelVic 🥰

    Gode vaffler🥰🥰🥰

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, takk skal du ha, HelVic! God bakelyst til deg! 🙂

  • William Johansson

    Kjempe gode vafler!💯

    • Cecilie,

      Takk for hyggelig tilbakemelding, William, kos deg med vaflene! 😊

  • Nosheen

    Som flere skriver satte vaflene seg fast i vaffeljernet. Har laget pannekaker i stedet av samme røret ig det fungerte utmerket. Så denne oppskriften brukes hver gang vi skla lage pannekaker her i huset 🙂

    PS! Syns 1 dl sukker er veldig mye. En ss holder.

    • Cecilie,

      Hei Nosheen! Så leit å høre at vaflene setter seg fast i jernet. Men flott at du har funnet en løsning på bruken av røra, lykke til med pannkakene! 🙂

  • Stella

    Det var veldig bra men ble en del kloner i røra

    • Cecilie,

      Hei Stella! Så hyggelig å høre at vaflene falt i smak! Et tips for å unngå klumper i røra er å piske inn litt og litt mel av gangen inn i melkeblandingen. Lykke til! 🙂

  • Jan Andresen

    Hei
    Samme kommentar som Jon. Smurte godt. Satte seg fast
    Helt mislykka. Tok resten som lapper i stekepanna.

  • Jon A. Lien

    Vanvittig oppskrift. Vant til å styre på kjøkkenet og steike vafler utan egg.. Fulgt oppskriften heilt punktleg. Friske ingridiensar.
    Steikte på vanleg temperatur. Jernet limte seg fast, med fastbrent røre, både oppe og nede.
    Mislykka!!!
    Har tatt bilete av situasjonen.

    • Cecilie

      Hei Jon! Det var leit å høre at vaflene ikke ble vellykkede. Det er ikke godt å vite hva som er årsaken, men kan det være at du ikke smurte vaffeljernet godt nok før steking? Det er stor forskjell på vaffeljern, så et tips hvis du prøver igjen er å forsøke med et annet jern. Lykke til! 🙂

  • Kristel

    Kan jeg lage de med surmelk?

    • Cecilie

      Hei Kristel! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂

  • Lina

    Veldig fin oppskrift passer helt perfekt for vi hadde ingen egg igjen!😁

    • Cecilie

      Håper det smakte, Lina! 🙂

  • Leah

    Nå har jeg smakt på de å de var kjempe gode
    🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    • Cecilie

      Takk for tilbakemeldingen, Leah, og god sommer videre til deg! 🙂

  • Anne

    Super oppskrift 🙂👍

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Anne! Takk for tilbakemeldingen, og god sommer til deg! 🙂

  • Liv

    Har egg- og melkeallergi i familien og bruker denne oppskriften med havremelk. Kjempegode vafler- og pannekaker

    • Cecilie

      Hei Liv! Så godt å høre at oppskriften faller i smak, og at du har funnet din egen variant med havremelk. Lykke til med matlagingen, og god sommer! 🙂

  • Anne

    Pga eggallergi i familien er denne oppskriften perfekt. Nydelige vafler.

    • Cecilie

      Godt å høre at denne faller i smak hos deg, Anne! Takk for hyggelig tilbakemelding, og god sommer! 🙂

  • Lucy

    Tekstur av vafler var dårlig. Ikke en god oppskrift.

  • Elisabeth

    Vaffelen bed god men alt for mye smør og det ble bare suppe! Dette er en lureri oppskrift som altså vil si en dårlig oppskrift. Det var godt men røren ble veldig klumpete! ( det med klumper kan være noe med at vi ikke rørte godt nok) det burte så i oppskriften. 😡🤨🤨🥺🥺🥺🥺😭😢🤭🤭😛

    • cecilie

      Hei Elisabeth! Det var leit å høre at røren ikke ble vellykket, men hyggelig å høre at vaflene smakte godt. Brukte du elektrisk visp? Det beste er å piske inn sukker, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel for å unngå klumper i røren. Alternativt kan du bruke en manuell ballongvisp. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • Olivia

    De smakte ganske godt men kunne ikke steke de lenge og ble ofte så svidd at du ikke kunne spise den.Og jeg tror jeg brukte en ca 6 dl med smør kun til stekingen.

    • cecilie

      Hei Olivia! Godt å høre at vaflene smakte godt, men leit at de ble svidd. Ikke lett å vite nøyaktig årsaken til det, men kanskje det har noe med vaffeljernet å gjøre? Jernene er veldig forskjellige. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • Malin busterud

    Det ble svidd.😡 vasket det og prøvde på nytt og det ble også svidd. Dålig oppskrift.😡

    • cecilie

      Hei Malin! Det var leit å høre at vaflene ble svidd. Kan det være at du ikke smurte vaffeljernet godt før steking? Det er også stor forskjell på vaffeljern, så et tips hvis du prøver igjen er å forsøke med et annet jern. Lykke til! 🙂

  • Maryam Hassani

    Den dårligste oppskriften i hele mitt liv. Den ødellegget min vaffeljern og grunnen var den høye mengde av sukkeret. Synes nå sukkeret burde være litt mindre!

    • cecilie

      Hei Maryam! Det var leit å høre at oppskriften ikke falt i smak. Det er ikke noe i veien for å bruke mindre sukker i oppskriften hvis du vil prøve igjen. Lykke til! 🙂

  • Alice Balto

    Sinnsyk god vaffel. Følgte ikke oppskriften 100% og gikk bra. Brente ikke.
    (tok ca smør og la til ekstra mel så røra ble tykkere)
    Smurte vaffeljernet godt.

    10 points 👌😊

    • cecilie

      Hei Alice! Så hyggelig at vaflene og oppskriften falt i smak! Godt å høre at du fant din egen vri som ble vellykket. God påske til deg! 🙂

  • Inger

    Skjønner ikke hvorfor denne har dårlig tilbakemelding. Vafler er ganske rett frem, enkel oppskrift å følge og for et resultat. Vært min favoritt lenge og for en slager hos gjestene!

    • cecilie

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Inger! Gøy å høre at denne oppskriften er din favoritt, god bakelyst til deg! 🙂

  • Oda😠

    Den blir bare ødelagt og svidd😠😡

    • cecilie

      Hei Oda! Det var leit å høre at vaflene ble ødelagt og svidd. Fulgte du oppskriften nøye? Fortell oss gjerne hva du gjorde, så kanskje vi kan hjelpe deg. 🙂

  • Oda

    Den var veldig god

    • cecilie

      Hei Oda! Så hyggelig at du likte disse vaflene! Lykke til hvis du lager dem igjen, og god bakelyst! 🙂

  • Aksel

    Må du bruke vann og melk?

    • cecilie

      Hei Aksel! Vi anbefaler at du følger oppskriften for å få riktig smak og konsistens på vaflene. Lykke til! 🙂

  • Marit

    Hva er best å erstatte hvetemelet med?
    Kan jeg for eks bruke:
    Solsikkemel, havremel, mandelmel, bokhvetemel, potetmel, ?
    Andre forslag?

    • cecilie

      Hei Marit! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å erstatte hvetemelet med lys glutenfri melblanding. Vær obs på å redusere mengden glutenfritt mel noe, for å unngå at vaflene kan bli litt tunge og kompakte. Lykke til! 🙂

  • Arla

    Hi, can you replace the milk with water? Sorry don’t speak Norwegian, but I can translate it in Google. Thanks

    • Cecilie

      Hello Arla! You can try it, but we wouldn´t recommend to use water instead of milk in this receipe. The taste will be very different. 🙂

  • Håkon

    Hei, kan dere ordne slik at det er mulig å doble oppskriften på nettsiden?

    • Cecilie

      Hei Håkon! Hvis du trykker på plusstegnet som står ved siden av «antall porsjoner» helt til høyre så endrer ingrediensene seg tilsvarende det antall porsjoner du ønsker. Håper det var svar på det du lurte på. Lykke til! 🙂

      • Håkon

        Ja, men stopper på 15. Oppskriften er laget til 8 så skulle ha justert opp til 16.

        • Cecilie

          Hei igjen Håkon. Hvis du legger til en porsjon får du disse målene til 16 porsjoner. Lykke til! 🙂

          3 dl Flytende Melange
          5 dl melk
          5 dl kaldt vann
          2 dl sukker
          4 ts bakepulver
          2 ts vaniljesukker
          550 gram siktet hvetemel

          • Håkon

            Well done. Kom frem til det samme selv. Ikke noe problem å regne ut selvsagt i hode, men for et barn som skal doble oppskriften hadde det vært fint om det hadde vært teknisk mulig å sette antallet til 16 slik at oppskriften hadde doblet seg.

          • Cecilie

            Hei! Takk skal du ha, jeg tar med innspillet videre! 🙂

  • Sandra

    Kan man bruke mandelmelk istedenfor vanlig melk?

    • Cecilie

      Hei Sandra! Ja, det kan du! Lykke til1 🙂

  • Åse

    Ingrediensene er fine for vaffelrøren

    • Anne Cathrine

      Så bra du er fornøyd, Åse! Håper vaflene smaker 😊

  • Alina

    Jeg skulle lage dette, jeg smeltet margarin i stedet. Når jeg blander inn sukker og det så fester sukker seg med smør å klumper seg opp uten å blande seg med melk og vannet. Kan dette vøre fordi jeg brukte natron istede for bakepulver?

    • Anne Cathrine

      Hei Alina! For det aller beste resultatet anbefaler vi selvsagt å bruke de ingrediensene vi har foreslått, men her høres ut som at smeltet Melange har begynt å stivne når det kommer sammen med de andre ingrediensene. Melange i folie har andre egenskaper enn Flytende Melange og derfor burde det blitt rørt inn til slutt. Vi har ikke testet denne oppskriften med natron, så det kan også spille inn på resultatet. Vil du prøve igjen er det kanskje lurt å kjøpe inn bakepulver og endre litt på rekkefølgen dersom du ikke har Flytende Melange. Lykke til 😊

    • Fredrik

      Funka greit for familien.

      • Anne Cathrine

        Det var hyggelig å høre, Fredrik 😊

  • Amalie🍍

    Kjempe gode vafler! 🤩

    • Cecilie

      Hei Amalie! Så hyggelig at vaflene falt i smak, takk for tilbakemeldingen! 🙂

  • Kristine

    1 dL sukker??? Er det riktig måleenhet?

    • Anne Cathrine

      Ja, det stemmer med 1 dl sukker. Det blir søte og gode vafler. Du kan fint redusere sukkermengden dersom du foretrekker mindre søte vafler. Lykke til 😊

  • Alida

    Hei igjen😊 jeg og vennen min ville lage vaffel men vi har ikke flytende malange. Går det Ann og erstatte den med smeltet margarin?

    • Anne Cathrine

      Hei Alida! Det går selvsagt fint. Lykke til med vaflene 🙂

  • Alida.

    Hei jeg bare lurte på hva en porsjon betyr. På matprat.no betyr 1 porsjon 10 vaffler men det er sikkert ikke det samme.

    • Anne Cathrine

      Hei, Alida! I denne oppskriften så betyr 1 porsjon 1 vaffelplate. Det kommer selvsagt an på størrelsen på vaffeljernet ditt og hvor mye røre du bruker per vaffel.

  • Solveig

    En god vaffel oppskrift!!🧇🤩

    • Anne Cathrine

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Solveig 😊

  • Omg

    Dette er en godt vaffel ingrediens

    • sorsig

      Hei, og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

  • Isabell

    Første gang vi forsøkte å lage vafler uten egg, ettersom vi var fri for egg. Samboer var meget skeptisk, men sa det var en ny favoritt da vi var ferdige å spise. Spørs om det blir vafler uten egg heretter👍🏻

    • sorsig

      Hei Isabell, og tusen takk for super tilbakemelding! Gøy når ting funker, selv uten de tradisjonelle ingrediensene 🙂

  • Aud.holtet@tertitten.com

    Skal prøve denne til min svigerdatter som ikke tåler egg ,melk eller mel.
    Så prøver alt glutenfritt og laktosefri

    • sorsig

      Hei Aud, da håper jeg den faller i smak! Ville dog bare vært obs på å redusere mengden glutenfritt mel noe, ifht det som står i oppskriften her. Bruker man samme mengden, kan vaflene bli litt tunge og kompakte. Lykke til 🙂

  • Elisabet

    Er en porsjon et vaffeljern liksom?

    • sorsig

      Hei Elisabet, her regnes en plate som en porsjon. Derfor har vi lagt inn 8 porsjoner over ingredienslisten til høyre. Bare juster den etter ønsket mengde 🙂

  • Maria

    Kan man bruke kefir isteden for melk?

    • sorsig

      Hei Maria, vet det er mange som liker det godt. Mulig du må ha litt mer vann for å sikre en flytende nok røre. Prøv deg frem, så blir det nok supergodt 🙂

  • Keilin

    Kan man bruke sukrin i stedet for sukker?

    • Karina

      Hei Keilin,

      Det kan du gjøre, men vil anbefale å kutte litt ned på mengden med sukrin, da dette ofte smaker søtere enn sukker 🙂

  • Tracy

    Jeg har lagd disse vaflene to ganger nå for jeg er alltid tom for egg når jeg vil ha vafler😂 men disse vaflene er faktisk en av de beste jeg har smakt! Anbefales sterkt❤️

    • Karina

      Hei Tracy! Så hyggelig å høre at du elsker vafler like mye som oss! 😄

  • Victoria

    Ny favoritt 🤩

    • Karina

      Hei Victoria! Så hyggelig å høre 🙂

  • Louise haugen Ree

    Veldig dårlige vaffler

    • Karina

      Hei Louise. Det var synd å høre at de ikke stod til forventningene. Ønsker deg en fin dag!