Vafler uten egg blir både knasende sprø og nydelige på smak. Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann. Server vaflene med rømme, syltetøy, bær eller brunost. Oppskriften gir 8 store plater.

Kommentarer

  • Elisabeth

    Vaffelen bed god men alt for mye smør og det ble bare suppe! Dette er en lureri oppskrift som altså vil si en dårlig oppskrift. Det var godt men røren ble veldig klumpete! ( det med klumper kan være noe med at vi ikke rørte godt nok) det burte så i oppskriften. 😡🤨🤨🥺🥺🥺🥺😭😢🤭🤭😛

    • cecilie,

      Hei Elisabeth! Det var leit å høre at røren ikke ble vellykket, men hyggelig å høre at vaflene smakte godt. Brukte du elektrisk visp? Det beste er å piske inn sukker, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel for å unngå klumper i røren. Alternativt kan du bruke en manuell ballongvisp. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • Olivia

    De smakte ganske godt men kunne ikke steke de lenge og ble ofte så svidd at du ikke kunne spise den.Og jeg tror jeg brukte en ca 6 dl med smør kun til stekingen.

    • cecilie,

      Hei Olivia! Godt å høre at vaflene smakte godt, men leit at de ble svidd. Ikke lett å vite nøyaktig årsaken til det, men kanskje det har noe med vaffeljernet å gjøre? Jernene er veldig forskjellige. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • Malin busterud

    Det ble svidd.😡 vasket det og prøvde på nytt og det ble også svidd. Dålig oppskrift.😡

    • cecilie,

      Hei Malin! Det var leit å høre at vaflene ble svidd. Kan det være at du ikke smurte vaffeljernet godt før steking? Det er også stor forskjell på vaffeljern, så et tips hvis du prøver igjen er å forsøke med et annet jern. Lykke til! 🙂

  • Maryam Hassani

    Den dårligste oppskriften i hele mitt liv. Den ødellegget min vaffeljern og grunnen var den høye mengde av sukkeret. Synes nå sukkeret burde være litt mindre!

    • cecilie,

      Hei Maryam! Det var leit å høre at oppskriften ikke falt i smak. Det er ikke noe i veien for å bruke mindre sukker i oppskriften hvis du vil prøve igjen. Lykke til! 🙂

  • Alice Balto

    Sinnsyk god vaffel. Følgte ikke oppskriften 100% og gikk bra. Brente ikke.
    (tok ca smør og la til ekstra mel så røra ble tykkere)
    Smurte vaffeljernet godt.

    10 points 👌😊

    • cecilie,

      Hei Alice! Så hyggelig at vaflene og oppskriften falt i smak! Godt å høre at du fant din egen vri som ble vellykket. God påske til deg! 🙂

  • Inger

    Skjønner ikke hvorfor denne har dårlig tilbakemelding. Vafler er ganske rett frem, enkel oppskrift å følge og for et resultat. Vært min favoritt lenge og for en slager hos gjestene!

    • cecilie,

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Inger! Gøy å høre at denne oppskriften er din favoritt, god bakelyst til deg! 🙂

  • Oda😠

    Den blir bare ødelagt og svidd😠😡

    • cecilie,

      Hei Oda! Det var leit å høre at vaflene ble ødelagt og svidd. Fulgte du oppskriften nøye? Fortell oss gjerne hva du gjorde, så kanskje vi kan hjelpe deg. 🙂

  • Oda

    Den var veldig god

    • cecilie,

      Hei Oda! Så hyggelig at du likte disse vaflene! Lykke til hvis du lager dem igjen, og god bakelyst! 🙂

  • Aksel

    Må du bruke vann og melk?

    • cecilie,

      Hei Aksel! Vi anbefaler at du følger oppskriften for å få riktig smak og konsistens på vaflene. Lykke til! 🙂

  • Marit

    Hva er best å erstatte hvetemelet med?
    Kan jeg for eks bruke:
    Solsikkemel, havremel, mandelmel, bokhvetemel, potetmel, ?
    Andre forslag?

    • cecilie,

      Hei Marit! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å erstatte hvetemelet med lys glutenfri melblanding. Vær obs på å redusere mengden glutenfritt mel noe, for å unngå at vaflene kan bli litt tunge og kompakte. Lykke til! 🙂

  • Arla

    Hi, can you replace the milk with water? Sorry don’t speak Norwegian, but I can translate it in Google. Thanks

    • cecilie,

      Hello Arla! You can try it, but we wouldn´t recommend to use water instead of milk in this receipe. The taste will be very different. 🙂

  • Håkon

    Hei, kan dere ordne slik at det er mulig å doble oppskriften på nettsiden?

    • cecilie,

      Hei Håkon! Hvis du trykker på plusstegnet som står ved siden av «antall porsjoner» helt til høyre så endrer ingrediensene seg tilsvarende det antall porsjoner du ønsker. Håper det var svar på det du lurte på. Lykke til! 🙂

      • Håkon

        Ja, men stopper på 15. Oppskriften er laget til 8 så skulle ha justert opp til 16.

        • cecilie,

          Hei igjen Håkon. Hvis du legger til en porsjon får du disse målene til 16 porsjoner. Lykke til! 🙂

          3 dl Flytende Melange
          5 dl melk
          5 dl kaldt vann
          2 dl sukker
          4 ts bakepulver
          2 ts vaniljesukker
          550 gram siktet hvetemel

          • Håkon

            Well done. Kom frem til det samme selv. Ikke noe problem å regne ut selvsagt i hode, men for et barn som skal doble oppskriften hadde det vært fint om det hadde vært teknisk mulig å sette antallet til 16 slik at oppskriften hadde doblet seg.

          • cecilie,

            Hei! Takk skal du ha, jeg tar med innspillet videre! 🙂

  • Sandra

    Kan man bruke mandelmelk istedenfor vanlig melk?

    • cecilie,

      Hei Sandra! Ja, det kan du! Lykke til1 🙂

  • Åse

    Ingrediensene er fine for vaffelrøren

    • cecilie,

      Så bra du er fornøyd, Åse! Håper vaflene smaker 😊

  • Alina

    Jeg skulle lage dette, jeg smeltet margarin i stedet. Når jeg blander inn sukker og det så fester sukker seg med smør å klumper seg opp uten å blande seg med melk og vannet. Kan dette vøre fordi jeg brukte natron istede for bakepulver?

    • cecilie,

      Hei Alina! For det aller beste resultatet anbefaler vi selvsagt å bruke de ingrediensene vi har foreslått, men her høres ut som at smeltet Melange har begynt å stivne når det kommer sammen med de andre ingrediensene. Melange i folie har andre egenskaper enn Flytende Melange og derfor burde det blitt rørt inn til slutt. Vi har ikke testet denne oppskriften med natron, så det kan også spille inn på resultatet. Vil du prøve igjen er det kanskje lurt å kjøpe inn bakepulver og endre litt på rekkefølgen dersom du ikke har Flytende Melange. Lykke til 😊

    • Fredrik

      Funka greit for familien.

      • cecilie,

        Det var hyggelig å høre, Fredrik 😊

  • Amalie🍍

    Kjempe gode vafler! 🤩

    • cecilie,

      Hei Amalie! Så hyggelig at vaflene falt i smak, takk for tilbakemeldingen! 🙂

  • Kristine

    1 dL sukker??? Er det riktig måleenhet?

    • cecilie,

      Ja, det stemmer med 1 dl sukker. Det blir søte og gode vafler. Du kan fint redusere sukkermengden dersom du foretrekker mindre søte vafler. Lykke til 😊

  • Alida

    Hei igjen😊 jeg og vennen min ville lage vaffel men vi har ikke flytende malange. Går det Ann og erstatte den med smeltet margarin?

    • cecilie,

      Hei Alida! Det går selvsagt fint. Lykke til med vaflene 🙂

  • Alida.

    Hei jeg bare lurte på hva en porsjon betyr. På matprat.no betyr 1 porsjon 10 vaffler men det er sikkert ikke det samme.

    • cecilie,

      Hei, Alida! I denne oppskriften så betyr 1 porsjon 1 vaffelplate. Det kommer selvsagt an på størrelsen på vaffeljernet ditt og hvor mye røre du bruker per vaffel.

  • Solveig

    En god vaffel oppskrift!!🧇🤩

    • cecilie,

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Solveig 😊

  • Omg

    Dette er en godt vaffel ingrediens

    • sorsig

      Hei, og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

  • Isabell

    Første gang vi forsøkte å lage vafler uten egg, ettersom vi var fri for egg. Samboer var meget skeptisk, men sa det var en ny favoritt da vi var ferdige å spise. Spørs om det blir vafler uten egg heretter👍🏻

    • sorsig

      Hei Isabell, og tusen takk for super tilbakemelding! Gøy når ting funker, selv uten de tradisjonelle ingrediensene 🙂

  • Aud.holtet@tertitten.com

    Skal prøve denne til min svigerdatter som ikke tåler egg ,melk eller mel.
    Så prøver alt glutenfritt og laktosefri

    • sorsig

      Hei Aud, da håper jeg den faller i smak! Ville dog bare vært obs på å redusere mengden glutenfritt mel noe, ifht det som står i oppskriften her. Bruker man samme mengden, kan vaflene bli litt tunge og kompakte. Lykke til 🙂

  • Elisabet

    Er en porsjon et vaffeljern liksom?

    • sorsig

      Hei Elisabet, her regnes en plate som en porsjon. Derfor har vi lagt inn 8 porsjoner over ingredienslisten til høyre. Bare juster den etter ønsket mengde 🙂

  • Maria

    Kan man bruke kefir isteden for melk?

    • sorsig

      Hei Maria, vet det er mange som liker det godt. Mulig du må ha litt mer vann for å sikre en flytende nok røre. Prøv deg frem, så blir det nok supergodt 🙂

  • Keilin

    Kan man bruke sukrin i stedet for sukker?

    • Karina

      Hei Keilin,

      Det kan du gjøre, men vil anbefale å kutte litt ned på mengden med sukrin, da dette ofte smaker søtere enn sukker 🙂

  • Tracy

    Jeg har lagd disse vaflene to ganger nå for jeg er alltid tom for egg når jeg vil ha vafler😂 men disse vaflene er faktisk en av de beste jeg har smakt! Anbefales sterkt❤️

    • Karina

      Hei Tracy! Så hyggelig å høre at du elsker vafler like mye som oss! 😄

  • Victoria

    Ny favoritt 🤩

    • Karina

      Hei Victoria! Så hyggelig å høre 🙂

  • Louise haugen Ree

    Veldig dårlige vaffler

    • Karina

      Hei Louise. Det var synd å høre at de ikke stod til forventningene. Ønsker deg en fin dag!