Budapestkake med vaniljekrem
Budapestkake er en variant av den tradisjonelle rullekaken og består av en luftig marengsbunn, fylt med vaniljekrem og mandarinkrem. Den kan minne litt om Kvæfjordkake, og er en skikkelig festkake som er enklere å lage enn det ser ut til. Følger du tipsene i denne oppskriften er det også lettere å lykkes.
Ingredienser
Marengsbunn
Vaniljekrem
Mandarinkrem
Slik gjør du
Marengsbunn
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Pisk eggehviter og sukker i en kjøkkenmaskin til du har en stiv marengs. Marengsen er klar når du kan vende bollen opp ned uten at marengsen faller ut av bollen.
3. Vend vaniljesauspulveret forsiktig inn i marengsen slik at luften ikke forsvinner.
4. Legg et bakepapir på en langpanne og fordel marengsen utover langpannen til den er cirka 1 cm tykk.
5. Stek marengsen på midterste rille i cirka 20 minutter til den er sprø.
6. Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og dryss sukker utover bakepapiret.
7. Hvelv kaken over på bakepapiret. Fjern bakepapiret du brukte til steking og legg den varme langpannen over marengsen.
8. La marengsen stå til den er helt kald. Dette er viktig for at marengsen ikke sprekker så lett når den skal rulles.
Vaniljekrem
1. Ha melk, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok opp. Ta kjelen av varmen så fort det koker.
2. Bland sammen egg, eggeplommer og maisenna i en bolle. Bruk en visp til å piske eggeblandingen til en jevn røre.
3. Rør inn melkeblandingen i eggene, litt og litt av gangen. Pisk godt med vispen.
4. Hell sausen over i kjelen og sett den tilbake på varmen. Visp godt i sausen til den begynner å tykne. Sausen er passe tykk når du kan stikke en skje i sausen og det er igjen 1-2 mm tykt lag saus på skjeen. Pass på at den ikke koker, da vil den kunne skille seg.
5. Rør inn Melange og la vaniljekremen avkjøles mens du lager mandarinkremen.
Mandarinkrem
Anretning
1. Bre et lag på cirka 0.5 cm med vaniljekrem over marengsen, og deretter et like tykt lag med mandarinkrem over. Pass på at det ikke blir for mye fyll, da blir det vanskelig å rulle den sammen.
2. Rull kaken forsiktig sammen fra langsiden. Pass på at du ikke ruller den for stramt, for da kan fyllet presses ut av kaken og det er større sjanse for at marengsen sprekker. Marengsen vil krakelere noe under rulling.
3. Legg kaken forsiktig over på et kakefat.
Tips!
Sprakk marengsen under rulling? Dekk rullen med litt krem eller vaniljekrem du har til overs og dryss over noen mandelflak.
Nydelig kake bare å nyte
Hei Mette! Så koselig å høre at kaken faller i smak hos deg! Lykke til med bakingen i sommer 🙂
Jeg har tenkt til å lage denne kaken, men jeg må lage den dagen før eller noen dager før selskap. Jeg har hørt at det går an å fryse ned kake, men jeg fatter ikke hvordan man skal pakke den inn og legge den i fryseren. Treng litt tips. Og hvor lang tid tar kaken å bli ferdig tint?
Hei Cheryl! Kakebunnen kan fryses, (gjerne i formen), men vent med å lage fyllet til samme dag som den skal serveres. Bunnen tiner etter noen timer på benken. Lykke til! 🙂