Budapestkake er en variant av den tradisjonelle rullekaken og består av en luftig marengsbunn, fylt med vaniljekrem og mandarinkrem. Den kan minne litt om Kvæfjordkake, og er en skikkelig festkake som er enklere å lage enn det ser ut til. Følger du tipsene i denne oppskriften er det også lettere å lykkes.

Ingredienser

1 porsjon

Marengsbunn

6 stk eggehviter
3 dl sukker
1 pk vaniljesaus uten koking (bare pulveret)
3 ss sukker (til dryss)

Vaniljekrem

3.5 dl melk
1.5 dl fløte
100 gram sukker
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
2 stk eggeplommer
35 gram maisenna
50 gram Melange

Mandarinkrem

2 dl kremfløte
1 ts sukker
300 gram mandariner i sukkerlake

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Natalie

    Hei, hva er galt når marengsen faller sammen når jeg tar den ut av ovnen?

    • Cecilie,

      Hei Natalie! Alle ovner er litt forskjellige, og det kan bety at den har fått for lite steketid eller for lav varme. Du kan forsøke å steke marengsen litt lenger på lavere varme (f.eks. 150 °C) og la den avkjøles gradvis i ovnen med døren på gløtt for å unngå at den faller sammen. Lykke til! 🙂

      • Nayalie

        Cecilie, takk for svar! Hvor lenge skal jeg steike den da (på 150 c)

        • Cecilie,

          Hei igjen. Stek marengsen i 30–40 minutter. Lykke til! 🙂

  • Mette Kaasa Eek

    Nydelig kake bare å nyte

    • Cecilie,

      Hei Mette! Så koselig å høre at kaken faller i smak hos deg! Lykke til med bakingen i sommer 🙂

      • Cheryl

        Jeg har tenkt til å lage denne kaken, men jeg må lage den dagen før eller noen dager før selskap. Jeg har hørt at det går an å fryse ned kake, men jeg fatter ikke hvordan man skal pakke den inn og legge den i fryseren. Treng litt tips. Og hvor lang tid tar kaken å bli ferdig tint?

        • Cecilie,

          Hei Cheryl! Kakebunnen kan fryses, (gjerne i formen), men vent med å lage fyllet til samme dag som den skal serveres. Bunnen tiner etter noen timer på benken. Lykke til! 🙂