Donuts med glasur
Saftige og luftige donuts med glasur har lenge vært populært i USA, og nå har resten av verden fått øynene opp for det deilige bakverket. Donuts er like søte å se på som de smaker, og kan varieres i det uendelige med farget glasur og deilig strøssel. Oppskriften gir cirka 8 store donuts.
Ingredienser
Donuts
Melisglasur
Konditorfarge og kakestrøssel om ønskelig
Slik gjør du
Donuts
1. Bland sammen mel, sukker, tørrgjær, vaniljesukker, kardemomme og bakepulver i en kjøkkenmaskin med eltekrok på middels lav hastighet.
2. Tilsett egg og melk. Skru opp hastigheten til høy og la deigen elte i 5 minutter.
3. Tilsett romtemperert Melange i terninger og la deigen elte i ytterligere 5 minutter.
4. Dekk til bollen med plast og la deigen heve til den har doblet i størrelse. Dette tar cirka 1 time.
5. Dryss litt mel over kjøkkenbenken og ha deigen over på benken.
6. Kjevle ut deigen til den er omtrent 2 cm tykk. Bruk en donututstikker til å forme donuts. Har du ikke utstikker, kan du bruke en kopp eller et glass og deretter skjære ut hull i midten.
7. Dekk til donutsene med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
8. Smelt Flott matfett i en vid kjele med høye kanter på middels høy varme. Om du har et termometer, så skal fettet holde 170 grader.
9. Obs! Ha alltid et lokk og gode grytekluter i nærheten når du frityrsteker.
10. Bruk en stekespade for å løfte donuten forsiktig opp i gryten. Friter donuten gyllen på begge sider, cirka 20-30 sekunder på hver side. Friterer du for lenge blir donuten tørr.
11. Legg donutene på en rist med kjøkkenpapir og la de avkjøle før du pynter.
Er dem saftige og myke? Blir die fort tørre? Hvordan lagre dem for at dem holder seg luftig ?
Hei Julia! Som med de fleste donuts er de aller best når de er nystekte. De kan oppbevares i en plastpose et par dager, men egner seg også godt til å fryses ned. Da er det best om de fryses ned mens de er helt ferske.
Lykke til med bakingen 😊
Kan man lage det uten kjøkken maskin?
Hei Emilie. Ja, det kan du, men det er enklere med maskin fordi deigen skal eltes i 10 minutter. Det er ikke noe i veien for at du kan gjøre dette for hånd. Med nok kraft i hendene og en smule tålmodighet går det nok bra, lykke til! 🙂
Så enkelt og godt!!