Elgstek med kantareller og rosenkål
Det er når høsten melder sin ankomst at vi virkelig kan nyte norske råvarer. Da egner det seg godt med en klassisk elgstek til middag. Denne elgsteken er laget med rosenkål og stekte kantareller, der den nøtteaktige smaken fra kantarellene sammen med det møre elgkjøttet gir en nydelig smaksopplevelse.
Ingredienser
Elgstek
Rosenkål
Kantareller
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Elgstek
1. Varm opp stekeovnen til 125 grader.
2. Gni elgsteken inn med salt og pepper.
3. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels sterk varme og brun elgsteken, cirka 2 minutter på alle sider.
4. Del løk og gulrøtter i middels store biter.
5. Legg elgsteken i en ildfast form sammen med løk, gulrøtter og vann.
6. Plasser et steketermometer inn i kjøttet. Stek på midterste rille i ovnen til termometeret viser 65 grader. Da har elgsteken en rosa kjerne. Ved 70 grader er den helt gjennomstekt.
7. Ta steken ut av ovnen, og la den hvile i 15 minutter før du serverer den.
8. Lag gjerne brun saus av sjyen fra elgsteken. Oppskrift på saus finner du her. Erstatt da deler av kjøttbuljongen med sjyen.
Tips!
Har du ikke steketermometer, kan du beregne ca. 2 timer for å få en rosa kjerne.
Det skal vel være poteter til middagen også.?
Tilbehøret bestemmer du selv! Fløtegratinerte poteter, for eksempel, eller den kremet potetmos. Det er mye godt som passer til denne deilige middagen 😊