Helstekt lammelår med hvitløk og rosmarin er en klassiker som for mange er synonymt med påske. Lammelåret lager nesten seg selv og er ideelt å servere når man er mange rundt bordet. Med steketermometer vet du nøyaktig når lammelåret er ferdig stekt og du får perfekt resultat hver gang. Server med en lettvint og smakfull saus som tilbehør.

Ingredienser

6 porsjon

Lammelår

2.5 kg lammelår med ben
1 ts salt
1 ts pepper
4 stilker frisk rosmarin
3 fedd hvitløk
1 stk rødløk
3 stk gulrøtter
1 liter vann
600 gram aspargesbønner

Saus

4 ss siktet hvetemel
8 dl stekesjy
1 ts soyasaus
1 ts salt
0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Laila hansen

    Mitt lammelår er etter 1 time nådd 50 grader og etter d skal det stå i 2-3 tima🙈ikke får nå farge på kjøttet eller. Steker 125 gr. What too do?

    • Cecilie,

      Hei Laila! Hvis du følger termometeret, og det er satt inn i den tykkeste delen av kjøttet, så vil dette gå veldig bra! Oppgitt steketid er bare veiledende, og vil varierer etter størrelse på lammelåret og ovn. Når 56 grader er nådd tar du ut steken og følger resten av oppskriften. Lykke til! 🙂