
Enkel kokoskake
Unn deg litt ekstra hverdagskos med denne enkle formkaken med nydelig smak av kokos. Den er fin å ta med seg i nistepakken på tur, eller når du er fysen på noe godt til kaffen. 1 porsjon er nok til en brødform på cirka 2 liter.
Ingredienser
Kake
Glasur
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kake
Forvarm ovnen til 175 grader. Pensle en brødform (på cirka 2 liter) med litt Flytende Melange og kle den med bakepapir.
Pisk sammen egg, kokosmelk og vaniljeekstrakt i en bolle.
Sikt hvetemel og bakepulver sammen i en annen bolle. Rør inn sukker, salt, limeskall og kokosmasse.
Lag en fordypning i midten av bollen med de tørre ingrediensene og hell over eggeblandingen. Bland alt forsiktig til du har en jevn røre.
Rør til slutt inn Flytende Melange.
Hell kakerøren over i brødformen og stek på rist nederst i ovnen i cirka 55-60 minutter. Sjekk med kakepinne om kaken er ferdig stekt. Når pinnen er ren er kaken klar. Avkjøl noen minutter i formen før kaken løftes ut og avkjøles på rist.
Har lyst til å prøve denne oppskriften til bursdagskake.
Kan disse målene brukes i en kakeform som har fasong som en halv fotball. Wilton form eller må jeg gjøre noen justeringer? Ønsker også forslag til steketid med tp.
På forhånd takk.
Mvh Elin
Hei Elin! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke en fotballform til denne. Forsøk med å doble oppskriften og behold steketiden, men følg med, og juster underveis. Lykke til! 😊
Hvorfor smøre kakeformen med smør når det skal brukes bakepapir?
Hei Svanhild! Litt penslet Melange gjør at papiret fester seg tett inntil formen. Lykke til med bakingen! 🙂
Kan man bruke olje istedet for flytende Melange ? Og kan man sløyfe lime??
Hei Eliady! Ja, det kan du, men vær oppmerksom på at smaken på kaken ikke blir den samme som når du bruker flytende Melange og lime. Lykke til! 😊