Enkel tacopai
Enkel
1 t
I en tacopai samler du alle de gode smakene fra taco og pai i én og samme form. Topp tacopaien med frisk rømme og salsa, og du har raskt en kandidat til den nye fredagsfavoritt eller helgemiddagen.
Ingredienser
4 porsjon
2 ss Flytende Melange
800 gram kjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 dl vann
1 stk løk
1 stk paprika
340 gram mais (1 liten boks)
1 ss Flytende Melange (til pensling av paiform)
1 stk paibunn
200 gram revet ost
300 gram rømme
230 gram salsa
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
2. Varm opp en stekepanne på middels varme med Flytende Melange. Stek kjøttdeigen i rundt 5 minutter, til den er gjennomstekt.
3. Tilsett tacokrydder og vann, og la det småkoke i 2-3 minutter.
4. Finhakk løk og paprika. Hell vannet av boksen med mais.
5. Pensle en paiform. Legg oppi paibunnen. Fyll med kjøttdeig, løk, paprika og mais, og topp med revet ost.
6. Stek tacopaien på midterste rille i 30-40 minutter, til paibunnen er sprø og gyllen.
7. Server med rømme og salsa, og med en grønn salat om du ønsker det.
Hvor stor paiform brukes her 🤔
Hei Rikarda, her er det nok brukt en form på ca. 28-30 cm 🙂
Har laget tacopai i mange år, bruker bare 400 g kjøttdeig, eller svinekjøttdeig. Har i 1/2 boks lett philadelphia smøreost og 1/2 boks lett rømme i lag med kjøtt og grønnsakene, blander alt sammen før jeg har det over i paideigen (som jeg har forstekt i 10 min). Steker så alt i ca 20 min, gyllen ost
Mmm, det hørtes supergodt ut, Marianne! Takk for tips til alternativ variant 🙂
800 gram kjøttdeig? Er ikke d mye her?
Fryktelig mye! Hadde erstattet minst halvparten med kidneybønner, for en mye sunnere (og mer klimavennlig) variant. 😊
Hei Gro og Mia, tusen takk for innspill! Deler eller hele kjøttdeigen kan med klimafordel erstattes med bønner eller linser. Om dere vil gjøre den enda litt grønnere, er det også godt med gulrøtter i. Lykke til 🙂
Kidneybønner er ikke klimavennlig i forhold til kjøtt…husk transport og produksjon og vann forbuk til de bønner.
Nissen nå kommer du med mye dumt! Du tar feil. Den grønne bevegelsen er det beste for klima og kjøtt er klimafiendtlig. Les deg opp.
Stekt løk er godt
Enig, Kent 🙂
Skal man ikke steke paprika og løk først, før man blander i paien? 😉
Hei Cathrin, det er ikke nødvendig når den stekes i ovnen i opp mot 40 min 🙂