Glutenfri sitronkake
Sitronkake er en kjent og kjær klassiker, og den friske og syrlige smaken passer ypperlig når sola begynner å titte frem. Her er en saftig og glutenfri variant med valmuefrø.
Ingredienser
Slik gjør du
Sitronkake
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Pisk sammen Melange og sukker i en kjøkkenmaskin på høy hastighet, i mellom 3-5 minutter, til du har en lys og luftig masse.
3. Tilsett 1 egg av gangen, sammen med en spiseskje mel. Bland sammen resten av melet, bakepulver, revet skall fra 1 sitron og valmuefrøene, og ha dette i det våte. Tilsett saften fra en halv sitron. Visp røren til melet er godt innarbeidet.
4. Smør en brødform med Melange eller dekk den med bakepapir.
5. Ha røren i formen og stek kaken i 45 minutter, eller til en pinne kommer ut tørr når du stikker den i kaken. Det kan være lurt å sjekke etter 30 minutter.
6. La kaka avkjøle.
Kan man bruke denne oppskriften til muffens?
Hei Berit! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å lage muffins med denne oppskriften. Vi anbefaler å halvere steketiden, og prøve deg litt frem. Lykke til! 🙂
De 2ss med melis, er det de en skal blande med 5ts sitronsaft? Det går jo ikke… Det blir suppe :/
Ser at noen spør etter mengde sitronsaft, og at svaret er at det spiller ingen rolle. Der er ikke jeg enig, for det handler jo ikke om hvor syrlig det da evt blir, men om riktig mengde vått i forhold til tørt. Imao, om kaken blir vellykket eller ikke. Og for de som ikke har erfaring med å bake så mye, så ser ikke de nødvendigvis om deigen/røren er for tørr eller for våt 🙂
MEN – – når det er sagt: Kaka mi ble iallfall veldig god. Jeg hadde vel 0,5 dl sitronsaft og to XL egg.
Kommer def til å lage den flere ganger. Vil prøve å dynke den med sitruslake neste gang.
Takk for oppskrifta 🙂
Hei Grethe! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Takk for at du gjorde oss oppmerksom på at mengden sitronsaft til glasuren er feil. Suppe skal det ikke bli, så her vil det nok holde med ca. 1 ts sitronsaft, men det er lurt å prøve seg litt frem. Vi skal få rettet oppskriften så fort som mulig. Angående svar på mengden sitron i kaken, så er det flere variabler som avgjør om baksten blir vellykket eller ei. Blant annet størrelsen på eggene, sitronen og melets evne til å tiltrekke seg væske. Våre oppskrifter er derfor bare et utgangspunkt for baking, og noe justering vil alltid kunne være nødvendig. Lykke til med bakingen! 🙂
Denne kaken var topp! Enkel og lage og likt av ALLE. Kunne vært fint å vite mål på sitronsaft da de kommer i veldig forskjellige størrelser.
Takk for oppskriften!
Hei Kathrine! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Ja, sitroner varierer i størrelse, men denne kaken blir nok god uansett om du bruker mye eller lite sitronsaft i den, så nøyaktig mengde er ikke så avgjørende for et vellykket resultat. Generelt gir en middelsstor sitron mellom 0,4 og 0,7 dl saft. Lykke til, og god bakelyst! 🙂
walllah, denne kaken smakte TRUSE. aldri i gjen, altfor sur
Så leit at du ikke likte kaken, Trym! Det er jo litt smak og behag om man liker mye sitronsmak eller ikke. Om du skulle finne på å lage den igjen så er det fullt mulig å bruke mindre sitron eller mer sukker for å få en balanse som passer bedre for deg. Lykke til 😊
Og passe på at en ikke rasper med det hvite på skallet, da blir den ikke god, blir bitter 🙂
Min smakte def ikke truse (?) og ble ikke for sur:) Brukte 0,5 dl sitronsaft.
Takker for oppskrifta, og for eiendommelig kommentar fra trym 🙂
Skal det ikke være bakepulver i?
Hei Liv! Du har helt rett. Her har det sneket seg inn en feil. Vi oppdaterer oppskriften. Det skal 2ts bakepulver i. ☺️