Glutenfri sjokoladekake
Når du trenger en sjokoladekake til de spesielle anledningene, så er denne sjokoladekaken et ypperlig valg. Den er rik på intens sjokoladesmak og kan på en enkel måte pyntes som en festkake. Siden den er bakt med glutenfritt mel, egner den seg særdeles godt når det er glutenallergier å ta hensyn til, samtidig som den gode smaken vil bli likt av alle.
Ingredienser
Kake
Sjokoladekrem
Pynt
Slik gjør du
Kake
1. Varm opp stekeovnen til 175 grader.
2. Varm opp en kjele med Melange på middels varme og ha i kokesjokoladen. Rør rundt til det har smeltet.
3. Tilsett vannet i sjokoladeblandingen, rør om og sett til side.
4. Pisk egg og sukker til eggedosis i en bakebolle, det tar ca. 5 minutter.
5. Bland sammen glutenfri lys melblanding, salt og bakepulver i en bolle.
6. Vend forsiktig inn melblandingen i eggedosisen ved å bruke en slikkepott. Vend så inn sjokoladeblandingen og rør forsiktig til du har en jevn røre.
7. Kle bunnen av en springform på 22 centimeter med bakepapir, og pensle sidene med Flytende Melange.
8. Hell røren over i formen, og stek sjokoladekaken på midterste rille i cirka 40-45 minutter til den er gjennomstekt. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig.
9. Avkjøl kaken i formen mens du lager sjokoladekremen.
Hvilken type glutenfritt mel er brukt her? Toro, semper…?
Hei Karin! Alle typer lys glutenfri melblanding kan brukes, så både Semper og Toro er fine alternativer. Lykke til! 🙂
Skal i en bursdag hvor d er behov for glutenfrie kaker. Vurderer å lage denne, men lurer på:
Kan den lages dagen i forveien, settes kaldt for så å ta på glasuren? Aldri bakt glutenfri kake før, så er d noe annet enn glutenfritt mel og sjokolade som må tenkes på?
På forhånd, takk for svar😉
Hei Karianne! Ja, denne kan du lage dagen i forveien, og påføre glasuren før servering. Hvis du følger oppskriften går det nok bra, og det er ikke noe annet du må tenke på. Lykke til! 🙂
Veldig god super bra oppskrift💯
Så koselig å høre at du liker oppskriften, Mia! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂
Oppskriften var lett å følge og kaken var ikke altfor komplisert å lage. Vi hadde smash sjokolade og melis på toppen istedenfor og doblet oppskriften på kremen. Vi tok kremen på for tidlig når kaken fortsatt var litt varm, så den fløt litt utover etter hvert, men den var god likevel. Den var i tillegg ikke for søt slik noen andre sjokoladekaker er 🙂
Hei Annea! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, og at du fant din egen vri med toppingen av Smash og melis. Det høres godt ut! Lykke til hvis du prøver deg igjen 😊
Hvis jeg skal ha i sånn langpanne med lokk på, må jeg doble oppskrift da?
Hei Susanne! Ja, du kan doble oppskriften hvis du bruker stor langpanne på 30 x 40 cm. Lykke til! 🙂
Syns selve kakebunnen var veldig god, smakte slik jeg husker sjokoladekake skal smake selv om den er glutenfri (har cøliaki). Men sjokoladekremen er nok ikke for alle – for meg smakte den nesten bare bitter kakao. Pøset på med mer melis, samt vaniljesukker og ett par ss margarin, så ble den noe rundere i smaken slik jeg foretrekker den. Men liker du mørk og litt bitter sjokoladekake så er den nok midt i blinken😊
Hei Iselin! Så hyggelig at kaken falt i smak! Ønsker du en mildere smak på sjokoladekremen kan du bruke 2 spiseskjeer kakao istedenfor 3. Bruker du vanlig kakao vil det også gi en mildere smak enn bakekakao. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Hei! Er 1 porsjon 1 kake?
Ja, det stemmer. Lykke til, Wenche! 🙂
Hei er 1 opsjon nok til 27 stk?
Hei Helene! Hvis du ønsker 27 kakestykker er det best å doble porsjonen. Lykke til! 🙂
Veldig kompakt sjokoladekake. Derfor mulig å dele den i to etasjer og legge krem i midten.
Takk for tipset, Lisa! 🙂
Kan denne deles i to for å ha fyll i midten.
Hei Hanna-Mari! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å gjøre det. Prøv deg litt frem, og gi oss gjerne tilbakemelding på hvordan det gikk. Lykke til! 🙂
Kan du dobble denne kaken og bruke den minste langpannen Inger karin
Hei Inger Karin! Ja, det kan du. En liten langpanne er circa 30 x 20 cm. Lykke til, og god bakelyst! 🙂
Husk glutenfri sjokolade
Takk for påminnelsen 😊
Kan den fryses?
Hei Snefrid! Denne kaken kan fint fryses, men vent med å lage glasuren til den dagen den skal serveres 🙂
Er det mørk eller lys kokesjokolade som skal brukes?
Hei Mette! Vi har brukt mørk sjokolade, men begge deler fungerer fint. Velg den sjokoladen du liker best. Lykke til! 😊
Hei Karina
Går greit om jeg blander hvetemel og grovmalt Rugmel ?
Hei Sama! Det skal gå helt fint 🙂
Veldig god kake.😋😋
Så hyggelig å høre at den falt i smak, Saye! Takk for tilbakemeldingen 😊
Hei. Kan jeg ha nøtter i bunnen
Hei Rita! Det har vi ikke prøvd, men du må gjerne gi oss en tilbakemelding på hvordan det blir ☺️ Høres godt ut. God påske!
Må man ha glutenfri melblanding eller kan man bare ha vanlig hvetemel?
Hei Ida,
Du kan fint bruke vanlig hvetemel dersom du ønsker det.