Gratinerte kjøttboller i tomatsaus
Gratinerte kjøttboller er herlig kosemat for hele familien. I den klassiske italienske tomatsausen, også kjent som «sugo», skjuler det seg både løk, stangselleri og gulrøtter. Perfekt om du har barn som ellers er kritiske til grønnsaker. Retten kan serveres som den er med godt brød til, eller med kokt pasta og en grønn salat for en mer fullverdig middag.
Ingredienser
Tomatsaus
Kjøttboller
Topping:
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Tomatsaus
1. Finhakk løk, stangselleri og gulrot så fint du kan.
2. Varm Flytende Melange i en gryte på medium varme. Stek grønnsakene under omrøring i ca. 10 minutter. Løken skal kun bli blank og myk, ikke få farge.
3. Hell over hermetiske tomater og grønnsakkraft. Rør inn paprikapulver. La tomatsausen småkoke i 20 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
Gratinerte kjøttboller
1. Forvarm ovnen til 220 grader. Ha kjøttdeig, finhakket basilikum og presset eller finhakket hvitløksfedd i en bolle og bland godt.
2. Kjør loff til smuler med en food processor og bland sammen med kjøttdeigen. Bland inn salt og pepper.
3. Bruk hendene og form til cirka 20 kjøttboller.
4. Varm Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Brun kjøttbollene godt på alle sider.
5. Hell tomatsausen over i en ildfast form og legg i kjøttbollene. Riv mozzarellaosten i biter og dytt delvis ned mellom kjøttbollene.
6. Sett formen på rist midt i ovnen, i cirka 15 minutter.
7. Bruk food processor og kjør loff og basilikum til en finhakket masse. Rør inn revet gulost og Flytende Melange.
8. Dryss urteblandingen over kjøttbollene og gratiner videre i ovnen i 5 minutter.
9. Server med pasta og salat, eller bare noen skiver godt brød.
Kommentarer