I denne kaken har vi tatt to favorittkaker, gulrotkake og rullekake, og samlet de i en himmelsk gulrotrullekake. Er du redd for at rullekaken skal sprekke opp ved sammenrulling? Følg fremgangsmåten under, så er det mindre sjanse for at det skjer.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

4 stk egg
120 gram sukker
120 gram siktet hvetemel
0.25 ts bakepulver
1 ts kanel
0.25 ts malt ingefær
0.15 ts salt
1 dl finrevet gulrot
0.5 dl sukker til utrulling
0.5 dl melis til dryss

Ostekrem

200 gram kremost
100 gram Melange
2.5 dl melis
2 ss vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Greta

    Kan den fryses?

    • cecilie

      Hei Greta! Ja, rullekaken kan fint fryses! Lykke til, håper det smaker! 🙂

  • Stoyanka

    Jeg lurer på en ting, nemlig det med steketiden. Det stemmer vel ikke med steketid på 7 min, gjør det😃?

    • cecilie

      Hei Stoyanka! Jo, det stemmer at steketiden er 7 minutter. Det er en veldig tynt lag med kakedeig som spres ut i langpannen, som steker fort. For at den skal beholde saftighet om mykhet er det viktig å ikke steke rullekaken for lenge. Lykke til! 🙂

  • Torill

    Skal det virkelig være 2 ss med vaniljesukker i ostefyllet?

    • Anne Cathrine

      Ja, det stemmer, Torill! Men hvis du synes det blir for mye kan du begynne med litt mindre mengde og smake deg frem til det resultatet du synes er best. Lykke til med rullekaken 😊

  • Linnea

    Hei jeg er 10 år og tenkte og overraske pappa. Kan jeg bruke smør i stede for bakepapir?

    • Luna

      😊

    • Anne Cathrine

      Hei Linnea! Så hyggelig at du vil overraske pappa. Da blir han nok glad 😊
      Det vil nok bli vanskelig å rulle kaken dersom du ikke bruker bakepapir så jeg vil anbefale deg å følge fremgangsmåten som den er beskrevet her for å få best mulig resultat. Dersom du ikke har bakepapir kan du kanskje lage en mer tradisjonell gulrotkake i stedet? Her er vår oppskrift på gulrotkake: https://mills.no/oppskrift/melange/gulrotkake-mork-sjokolade/
      Har du ikke sjokolade så kan den sløyfes.
      Lykke til med bakingen 😊

  • Marita

    1 portion räcker till en långpanna?😳

    • Bente

      Det er så stor langpanne på min nye komfyr, hvor mye må jeg øke oppskriften…

      • Marthe

        Hei Bente! Hvis langpannen din er veldig stor kan du øke oppskriften med en halv. Det vil si at du bruker 6 egg og øker resten av ingrediensene tilsvarende. Lykke til med bakingen! 🙂

    • Marthe

      Hei Marita. Ja, det skal rekke til en vanlig langpanne. Husk at laget med røre skal være bres tynt utover bakepapiret. Lykke til! 🙂

  • Torild Langlete

    Eit godt alternativ til den ordinære gulrotkaka

    • sorsig

      Helt enig, og en sikker vinner på kakebordet 🙂

  • Heidi Floten Thorstensen

    👌🏻👍🏻

    • sorsig

      🤗