Gulrotrullekake
I denne kaken har vi tatt to favorittkaker, gulrotkake og rullekake, og samlet de i en himmelsk gulrotrullekake. Er du redd for at rullekaken skal sprekke opp ved sammenrulling? Følg fremgangsmåten under, så er det mindre sjanse for at det skjer.
Ingredienser
Kake
Ostekrem
Slik gjør du
Rullekake
1. Varm opp ovnen til 225 grader.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver, kanel, ingefær og salt, og rør til du har en klumpfri røre. Rør inn finrevet gulrot tilslutt.
4. Ha bakepapir på en stor stekeplate eller langpanne, og fordel røren utover papiret.
5. Stek bunnen i 7 minutter på midterste rille.
6. Dryss et godt lag med sukker på toppen av den stekte bunnen og legg et nytt bakepapir over. Snu så kakebunnen opp ned, slik at det nye bakepapiret kommer underst. Fjern det gamle bakepapiret som ble brukt til steking og legg en stekeplate over kakebunnen.
7. La bunnen ligge under platen til den er helt avkjølt. Dette for å hindre at bunnen sprekker når du skal rulle sammen kaken. Denne fremgangsmåten bidrar til at kaken setter seg og minsker sjansen for at den sprekker opp under sammenrullingen.
Ostekrem
1. Pisk sammen kremost, Melange, melis og vaniljesukker til du har en luftig og klumpfri ostekrem.
2. Når kakebunnen er avkjølt, kan du fjerne stekeplaten som ligger over den.
3. Smør på et lag med ostekrem over kaken, cirka 0,5 centimeter tykt. Rull kaken sammen fra kortsiden. Start forsiktig og fjern bakepapiret litt etter litt, etter hvert som du ruller kaken sakte sammen.
4. Pakk rullekaken stramt inn i bakepapiret og sett den i kjøleskapet med skjøten ned i 30 minutter før servering.
5. Dryss over melis før servering.
Kan den fryses?
Hei Greta! Ja, rullekaken kan fint fryses! Lykke til, håper det smaker! 🙂
Jeg lurer på en ting, nemlig det med steketiden. Det stemmer vel ikke med steketid på 7 min, gjør det😃?
Hei Stoyanka! Jo, det stemmer at steketiden er 7 minutter. Det er en veldig tynt lag med kakedeig som spres ut i langpannen, som steker fort. For at den skal beholde saftighet om mykhet er det viktig å ikke steke rullekaken for lenge. Lykke til! 🙂
Skal det virkelig være 2 ss med vaniljesukker i ostefyllet?
Ja, det stemmer, Torill! Men hvis du synes det blir for mye kan du begynne med litt mindre mengde og smake deg frem til det resultatet du synes er best. Lykke til med rullekaken 😊
Hei jeg er 10 år og tenkte og overraske pappa. Kan jeg bruke smør i stede for bakepapir?
😊
Hei Linnea! Så hyggelig at du vil overraske pappa. Da blir han nok glad 😊
Det vil nok bli vanskelig å rulle kaken dersom du ikke bruker bakepapir så jeg vil anbefale deg å følge fremgangsmåten som den er beskrevet her for å få best mulig resultat. Dersom du ikke har bakepapir kan du kanskje lage en mer tradisjonell gulrotkake i stedet? Her er vår oppskrift på gulrotkake: https://mills.no/oppskrift/melange/gulrotkake-mork-sjokolade/
Har du ikke sjokolade så kan den sløyfes.
Lykke til med bakingen 😊
1 portion räcker till en långpanna?😳
Det er så stor langpanne på min nye komfyr, hvor mye må jeg øke oppskriften…
Hei Bente! Hvis langpannen din er veldig stor kan du øke oppskriften med en halv. Det vil si at du bruker 6 egg og øker resten av ingrediensene tilsvarende. Lykke til med bakingen! 🙂
Hei Marita. Ja, det skal rekke til en vanlig langpanne. Husk at laget med røre skal være bres tynt utover bakepapiret. Lykke til! 🙂
Eit godt alternativ til den ordinære gulrotkaka
Helt enig, og en sikker vinner på kakebordet 🙂
👌🏻👍🏻
🤗