Hjemmelaget loff
Loff er et luftig og saftig brød som lages av få ingredienser. Det er allsidig og smaker godt som tilbehør til både rekemiddagen, spekebordet og koldtbordet. Loff egner seg også godt med pålegg eller som tilbehør til supper og gryter. Oppskriften gir 2 brød.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle.
2. Varm opp melken i en kjele eller i mikrobølgeovn til den er ca. 37 grader. Så lenge melken ikke føles for varm når du tester med fingeren, er temperaturen på melken fin.
3. Tilsett melken i melblandingen og elt deigen i 15 minutter. Tilsett Flytende Melange og elt deigen i 10 minutter til, eller til margarinen er godt eltet inn i deigen.
4. Dekk til bollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle og hev deigen på et lunt sted i ca. 1 time.
5. Varm opp ovnen til 200 grader.
6. Del deigen i to og form den til to avlange loff. Pensle en stekeplate eller to brødformer med Flytende Melange. Legg loffene enten direkte på stekeplaten eller i de to brødformene.
7. La loffene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter.
8. Pensle loffene med sammenvispet egg og stek de på midterste rille i ovnen i 40 minutter.
Kjempegodt brød – den skal jeg lagre i beste samlingen.
Hei Nina! Så hyggelig å høre at loff-oppskriften blir lagret i din beste-samling! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, takk skal du ha! Lykke til med bakingen 🙂
200 grader over og under eller varmluft?
Hei Charlotte! Vi bruker 200 grader over- og undervarme i denne oppskriften. Lykke til med loffstekingen! 🙂