Hjortetakk kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen, og har «tagger» eller «takker», derav navnet. For mange er hjortetakk selvskreven blant de syv slagene man baker til jul. Kakene smaker best når de er nystekte, men egner seg også godt til å fryse. Oppskriften gir cirka 40 kaker.

Ingredienser

1 porsjon

75 gram Melange
4 stk egg
250 gram sukker
1 dl kremfløte
500 gram siktet hvetemel (ca. mengde)
2 ss sitronskall, revet
1 ts hornsalt

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Rolf Dising

    Er dere helt sikker på at det skal være mandler i hjortetakkoppskriften? Høres litt rart ut. Synes vel kanskje også at 60 min på å lage deigen, bake ut og steke hjortetakkene er i overkant tidsoptimistisk. Men hjortetakken smakte godt….uten mandler.

    • Anne Cathrine

      Takk for tilbakemeldingen, Rolf! Vi skal ta en gjennomgang av denne oppskriften på nytt og se om det er noen justeringer som bør gjøres. Det tar i alle fall litt lenger tid, som du skriver.