Huldakaker er flate og runde småkaker med mye kryddersmak, blant annet av kanel, nellik og kardemomme. Noen pynter disse kakene med en halv skåldet mandel oppå hver kake, slik som også gjøres med sirupssnipper og spekulasjer. Oppskriften gir ca. 50 kaker.

Kommentarer

  • Wenchemor

    Disse var en favoritt hos min kjære gamle svigermor. De er så gode med en kopp kaffe ved siden av. Hun pyntet de alltid med en rosin, midt på kaken. Koselig å bake disse (ikke bare til jul) og tenke på de som har gjort dette før oss.

    • Cecilie,

      Det er så hyggelig med kaketradisjoner, Wenchemor! Takk for at du deler, og lykke til med julebaksten 🙂

  • Margrete.

    Ja, desse var veldig gode og lette å laga. 😋

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, Margrete! Kos deg med julebaksten, og takk for tilbakemeldingen 🙂

  • Eva

    Hvor store skal kulene være?, klinkekule størrelse?bordtennis ball størrelse? Som en bruskork? Vil ikke ha for store kaker

    • Cecilie,

      Hei Eva! Oppskriften gir ca. 50 kaker, så hver kule er på størrelse med en toppet teskje. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Lise

    Hei. Man triller ut kuler, så deigen skal være ganske fast da?? Når kula er ferdig skal man trykke den flat??

    • Cecilie,

      Hei Lise! Ja, deigen er middels fast, og du trenger ikke å trykke kulen flat før steking. Lykke til! 🙂

  • Bjarne Molnes

    Går det fint og bruke kjøkken maskin ved blanding eller er hånd leting best.

    • Cecilie,

      Hei Bjarne! Pisk gjerne Melange og sukker i kjøkkenmaskin, men bland inn de andre ingrediensene raskt for hånd. Lykke til! 😊

  • Synni

    Hadde vært greit å vist størrelse på kuler og eller hvor mange dette skal bli 🙂

    • Cecilie

      Hei Synni! Oppskriften gir ca. 50 kuler, det står øverst i oppskriften, over ingredienslisten. Lykke til med bakingen! 🙂