Indisk kyllingcurry
Denne indiske varianten av kyllinggryte er en enkel og god middag hvor hele retten lages i en og samme gryte. Sammen med nanbrød eller en frisksalat til, er dette en middag som passer like godt til hverdag som til helg.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk løk og hvitløk.
2. Varm opp en stor gryte på middels sterk varme med Flytende Melange. Ha i løken og surr til den er myk, men ikke brunet. Ha i hvitløken og la det surre i 1 minutt til.
3. Dryss over garam masala, spisskummin og gurkemeie, og rør om et par ganger slik at krydderet fordeler seg i gryten.
4. Tilsett risen og deretter kyllinglårene i gryten. Hell over kokosmelk, kyllingbuljong og hakkede tomater, og kok opp. Når det koker, legg på lokk og senk temperaturen til middels.
5. La gryten småkoke i 35 minutter. Rør inn yoghurten rett før servering.
6. Server gjerne sammen med nanbrød eller annet godt brød.
Risen ble veldig grøtete (brukte basmatiris). Gryta smakte lite; burde hatt mer krydder.
Det var leit å høre at gryten ikke ble helt vellykket, Randi! Tilsett gjerne mer krydder hvis du ønsker det. Lykke til med matlagingen 🙂