Iskremsandwich av karamelldonut med salt karamellsaus
Dette er desserten for deg som vil ha en himmelsk smaksopplevelse. Kombinasjonen av salt og søtt, sammen med den kalde og forfriskende iskremen, gjør dette til en smaksopplevelse av de sjeldne. Salt karamellsaus finner du ved isdisken på butikken, men du kan også lage den selv. Ved å tilsette karamellsaus i donuten får du ikke bare god smak, du får også ekstra saftige donuts. Oppskriften gir 8 donuts.
Ingredienser
Karamelldonuts
Til servering
Slik gjør du
Karamelldonuts
1. Bland sammen mel, sukker, tørrgjær, vaniljesukker og bakepulver i en kjøkkenmaskin med eltekrok på middels lav hastighet.
2. Tilsett egg, melk og karamellsaus. Skru opp hastigheten til høy og la deigen elte i 5 minutter.
3. Vil du lage karamellsausen selv? Prøv denne oppskriften.
4. Tilsett kald Melange i biter og la deigen elte i ytterligere 5 minutter.
5. Dekk til bollen med plast og la deigen heve til den har doblet i størrelse. Dette tar cirka 1 time.
6. Dryss litt mel over kjøkkenbenken og ha deigen over på benken.
7. Kjevle ut deigen til den er omtrent 2 cm tykk. Bruk en donututstikker til å forme donuts. Har du ikke utstikker, kan du bruke en kopp eller et glass og deretter skjære ut hull i midten.
8. Dekk til donutsene med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 30 minutter.
9. Smelt Flott matfett i en vid kjele med høye kanter på middels høy varme. Om du har et termometer, så skal fettet holde 170 grader.
10. Obs! Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten når du frityrsteker.
11. Bruk en hullet stekespade for å løfte donuten forsiktig opp og legg den opp i gryten. Friter donuten gyllen på begge sider.
12. Legg donutene på en rist med kjøkkenpapir og la de avkjøle.
Kommentarer