Juleskinke med sennepsglasering
En saftig juleskinke med sennepsglasering er for mange smaken av feststemning. Den kan serveres både varm og kald, og egner seg derfor like godt til høytidens lange lunsjer, som til den store festmiddagen.
Ingredienser
Sennepsglasering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok opp kjøttbuljongen i en kjele på høy varme.
2. Legg i svinesteken og senk varmen til svak, slik at skinkesteken trekker og ikke koker.
3. La svinesteken trekke til den har en kjernetemperatur på 64 grader. Dette tar cirka 1.5 timer.
4. La svinesteken hvile på et fat i 10 minutter før den glaseres.
Tips!
Her kan du også bruke ferdigkokt juleskinke, som kan glaseres med en gang og stekes. Den ferdigkokte juleskinken vil være kald og må derfor varmes sakte opp i en kald ovn som er stilt på 200 grader. Varm opp til juleskinken har en kjernetemperatur på 64 grader. Hev så varmen til 250 grader slik at du får en glasert og sprø overflate.
Sennepsglasering
1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
2. Ha grov sennep, dijonsennep, brunt sukker, Flytende Melange, malt koriander, griljermel, salt og pepper i en bolle, og rør godt om til du har en jevn blanding.
3. Pensle svoren på skinkesteken med et tykt lag sennepsglasering.
4. Stek på midterste rille i cirka 20-30 minutter til toppen er sprø og gyllen.
Tips!
Kraften som juleskinken ble trukket i kan brukes til å lage brun saus. Oppskriften på brun saus finner du her. Erstatt deler av kjøttbuljongen med sjyen fra juleskinken.
Kommentarer