
Panna cotta med klementin og pepperkakekrunsj
Panna cotta er en nydelig italiensk vaniljepudding, som er overraskende lett å lage. I denne oppskriften har vi laget en liten julevri på den klassiske varianten, med frisk klementin og sprø pepperkakebunn. En perfekt dessert etter jule- eller nyttårsmidddagen!
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Vil du lage dine egne pepperkaker? Se oppskriften her.
Knus pepperkakene til smuler og bland inn Flytende Melange.
Fordel pepperkakebunnen i 4 serveringsglass og trykk dem ned i bunnen av glasset.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Kok opp fløte, sukker, vaniljesukker og saften fra klementinene i en kjele. Ta kjelen av varmen.
Klem ut vannet av gelatinplatene og ha dem over i fløteblandingen.
Rør ut gelatinplatene til du har en jevn blanding.
Hell fløteblandingen over pepperkakebunnen i glassene og sett dem kaldt i 2 til 3 timer.
Pynt gjerne med ekstra pepperkaker eller frisk klementin ved servering.
Må det være klementin i panacotan ?
Hei Maren! Du kan gjerne sløyfe klementinen hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂