Er du glad i både vafler og kanelboller kommer du til å elske denne kombinasjonen! Den spesielle fremgangsmåten for vaffelrøren gjør kanelbollevaflene superluftige. Spis dem enkeltvis toppet med en frisk ostekremglasur, eller legg vaflene lagvis med den deilige glasuren og server som en flott og fristende kanelbollekake. Oppskriften gir cirka 10 vaffelplater.

Ingredienser

1 porsjon

Kanelbollevafler

300 gram siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
0.5 ts hjortetakksalt
0.5 ts salt
4 stk egg
4 ss lønnesirup
2 dl kulturmelk
5 dl melk
Til steking: Flytende Melange

Ostekremglasur

100 gram kremost
1.5 dl kremfløte
0.5 ts finrevet sitronskall
100 gram melis
1 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Knut larsen

    Ikke ødelegg maten med melange , smør er smør og mere smør du bruker jo bedre blir det🤪🥰
    Hilsen knut

    • Gøran

      Smør kan være godt det, men av og til foretrekker jeg faktisk Melange, selv for smakens skyld.

      • Anne Cathrine

        Det er mange som bruker smør og Melange om hverandre og til forskjellige formål. Det viktigste er å bruke det man liker best selv 😊

    • Bjørn

      Det blir feil. Da blir det smørsmak på vaflene. Og det er ikke godt.

      • Anne Cathrine

        Det går fint an å bruke smør og margarin i denne oppskriften. Velg det du liker best 😊

    • Anne Cathrine

      Velg det du liker best – oppskriften kan lages med både smør og margarin 😊

  • Mette

    Noen som vet hva som skjer dersom man starter med å lage eggedosis av eggene og lar være og skille plomme og eggehvite som oppskriften ber om?

    • Karina

      Hei Mette 🙂 Det går helt fint å gjøre det slik også. Det å vende inn stivpiskede eggehviter gjør vaflene enda luftigere, men smaken blir den samme

  • Tore Spjell

    Smaker mye bedre hvis du bruker smør i stedet for Melange!

    • Dan Eriksson

      Enig!

    • Karina

      Hei Tore! Smaken er forskjellig, noen liker meierismør og noen liker margarin. Her kan man fint benytte det man selv ønsker 🙂 Ha en fin dag!

  • Sunniva

    Hei!

    Kan man bruke vanlig sirup, tro?

    • Anne Cathrine

      Beklager sent svar, Sunniva, men ja: du kan bruke annen type sirup 👍😊

  • Isabella

    Hei disse vaflene var kjempe gode!!!

    • Karina

      Hei Isabella! Så hyggelig at du tok deg tid til å gi oss tilbakemelding 🙂 Vi er glad for at det smakte!