Klippekrans med kanel- og eplefyll
Det er lite som slår duften av nystekt gjærbakst, men når du kombinerer en klippekrans med duften og smaken av både eple og kanel, får du et bakverk som er nærmest uimotståelig. Frys gjerne ned klippekransen, så har du fersk gjærbakst klar til både små og store anledninger. Tin den i kjøleskapet over natten eller varm den opp på 140 grader i 15 minutter.
Ingredienser
Klippekrans
Fyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Klippekrans
1. Ha hvetemel, romtemperert melk, sukker, vaniljesukker, kardemomme, gjær og egg i en bolle og elt med en kjøkkenmaskin i 10 minutter.
2. Tilsett kald Melange i terninger og elt blandingen godt sammen med eltekrok på lav til middels hastighet til deigen slipper bakebollen og har en glatt og fin overflate, cirka 10 minutter.
3. Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time, eller til deigen har doblet i størrelse.
Utbaking og fyll
1. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og ha deigen over på benken. Kjevle deigen ut til et rektangel på cirka 20 x 40 centimeter.
2. Pensle Flytende Melange i et tynt lag utover leiven og dryss sukker og kanel over.
3. Rens og finhakk eplene, og dryss over leiven.
4. Rull deigen fast sammen til fra langsiden og legg den på en stekeplate dekket med bakepapir med skjøten ned.
5. Form deigpølsen til en sirkel. Bruk en saks og klipp rundt hele klippekransen, nesten gjennom hele deigpølsen, med cirka 1 cm mellomrom. Brett deigbitene vekselvis til høyre og venstre rundt hele klippekransen.
6. Etterhev klippekransen under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
7. Varm opp ovnen til 200 grader.
8. Pensle klippekransen med et sammenvispet egg og stek på midterste rille i 20 minutter.
9. Avkjøl klippekransen på en rist og dryss over litt melis.
Herlig! Fryser du bakt og nedkjølt, eller deigen?
Det beste er å fryse ned kransen etter den er ferdig stekt og avkjølt. Lykke til med baksten 😊
E oppskriften var fin, jeg tok eplemos isteden for eple . Ble flott
Så gøy å høre at du likte oppskriften, Wenche! Takk for inspill om eplemos – det er et godt tips 😊