
Østmarkas beste kanelboller
Oslo-beboere hvalfarter til Rustadsaga Sportsstue i Østmarka for å slå kloa i de luftige bollene med kanelfyll i midten. Oppskriften på de populære kanelbollene har Sissel Ullevålseter utviklet gjennom et helt liv som bakemester.
Slik gjør du
Smelt Melange og bland i lunken melk. Ha dette i en miksebolle og tilsett sukker, fersk gjær og kardemomme. Rør sammen, men pass på at temperaturen ikke er for høy – da dør gjæren.
Tilsett mel litt og litt mens du lar maskinen kjøre, til deigen har ønsket fasthet og slipper bollen.
Hev bolledeigen til dobbelt størrelse.
Kjevle ut en leiv, cirka 5 mm tykk, og strø på kanel og sukker. Rull leiven sammen, kutt emner og legg de på en smurt stekeplate eller bakepapir.
Hev til ønsket størrelse i romtemperatur.
Stek kanelbollene ved 200 grader til de har ønsket farge, cirka 12 til 15 minutter. Pass på at de ikke brenner seg – ovner er forskjellige.
Pynt bollene med melisglasur hvis du ønsker.