Kanelsnurrer, kanelboller, kanelknuter, skillingsbolle eller kanel i svingene? Kjært barn har mange navn! Er det en ting som er sikkert så er det at få ting slår duften av dette nybakte bakverket som fyller rommet. Følger du denne oppskriften får du et luftig og saftig resultat. 1 porsjon gir ca. 16 kanelsnurrer.

Ingredienser

1 porsjon

1 pk gjær
75 gram Melange
3 dl melk
3 ss sukker
8 dl hvetemel

Fyll

50 gram Melange
3 ss sukker
2 ts kanel
1 stk egg, til pensling

Pynt

1 neve mandler
Finhakket
4 ss perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Arne svein Otten.

    Kan man bruke vanlig soft margarin ?

    • Cecilie,

      Hei Arne Svein! Ja, du kan erstatte Melange med annen margarin i denne oppskriften. Lykke til med bakingen! 🙂

  • sara

    Kan man bruke tørrgjær? Og hvor mye?

    • Cecilie,

      Hei Sara! Du kan fint bruke tørrgjær i denne oppskrift. 1 pk tørrgjær tilsvarer 1 pk fersk gjær. Du kan også bruke mindre gjær om du ønsker det, men det vil nok forlenge hevetiden noe. Lykke til 😊

  • Janne Natalie

    Lagde samme oppskrift, tok en vri å lagde det som formet horn. 16 stk kjempe gode ble de.

    • Karina

      Hei Janne Natalie, det var et fint tips! God påske!

  • Ulrikke

    Jeg synes at kanelbollene var super gode bedre en mamma sine ❤️ Denne oppskriften kom hjem så ser vi til å bruke mange ganger Fremover i tid

    • Karina

      Hei Ulrikke! Så hyggelig tilbakemeldig! Da håper vi du baker noen til mammaen din også ☺️ God påske!

  • LKKL

    Prøvde meg på disse i dag 👍 Fantastisk deig, enkel å kjevle . Men æ fikk ikke 32 stk på en deig, da har de blitt veldig små. Men det kan jo selvfølgelig være at æ liker litt størrelse på kanelsnurrene 😊

    • Karina

      Hei! Godt å høre du er fornøyd med deigen. Det var flott du sa ifra om at deigen ikke ble 32.stk fordi vi oppdaget at det beklageligvis stod en skrivefeil i oppskriften. Dette er nå rettet opp. Håper du nyter kanelsnurrene og får en fin påske 😊

      • Guro

        Hei! Har bakt disse flere ganger, og de er veldig gode! Men: i dag prøvde jeg å rulle sammen fra den KORTESTE siden, ikke det lengste, som det står i oppskriften. Da ble det endelig litt bra størrelse på bollene, og det ble 16 stk, ikke nærmere 40 bittesmå som jeg har fått tidligere 😉

  • Ann

    Flott oppskrift😀

    • Karina

      Hei Ann! Takk for hyggelig tilbakemelding ☺️

  • Unni Sørensen

    Deigen blir altfor løs, måtte kaste den etter heving. 😡

    • Karina

      Hei Unni!
      Det var leit å høre at deigen ikke ble vellykket. Vi har testet oppskriften og ikke hatt lignende problemer, så det er vanskelig å si hva som har gått galt. Om deigen er løs skal det gå fint å jobbe inn litt ekstra mel etter heving. Om det ikke går, kan det være at gjæren er gammel eller at deigen ikke er blitt eltet lenge nok. Jo lenger man elter, jo mer væske absorberer melet. Håper dette var til hjelp!

      • Janne Joh.

        Prøvde den oppskriften, ble helt pergekt💞

        • Karina

          Hei Janne! Så hyggelig å høre. Ha en fin dag!

          • Martine Skjølås

            Det ble bare 13 kanelsnurrer. Men det sto i oppskriften at det skulle bli 32😔