Denne delikate og luftige kokosbollekaken er en favoritt blant både små og store. Kaken lages helt uten steking, men litt ventetid må du ta med i beregningen. Marengsmassen må stå i minst 4 timer for å stivne, og kan gjerne stå over natten. På den måten kan du enkelt lage kaken klar kvelden før den skal serveres og kun lage sjokoladelokket samme dag. Har du allergier å ta hensyn til kan kokosbollekaken lett tilpasses. Digestive-kjeks kan erstattes med glutenfrie kjeks, kremfløte kan byttes ut med laktosefri eller plantebasert fløte, og blå Melange kan benyttes av de som ikke tåler melk og soya. 1 porsjon passer til en kakeform på 20 til 22 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Kjeksbunn

250 gram Digestive-kjeks
150 gram Melange

Marengsmasse

8 stk gelantinplater
1 dl kokende vann
6 stk eggehviter
360 gram sukker
1 ts vaniljesukker

Sjokoladelokk

1 dl kremfløte
25 gram Melange
25 gram sukker
100 gram kokesjokolade
1 stk eggeplomme

Pynt:

1.5 ss kokosmasse

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Alexandra

    Kaken ble veldig mektig, men den var god. Jeg reduserte sukkermengden i marengsen litt, (60 gram).

    • Cecilie

      Hei Alexandra! Så hyggelig å høre at kokosbollekaken falt i smak, og flott at du fant din egen vri på denne. Lykke til med matlagingen! 🙂

  • Vera Bjønness

    Hei
    Prøvde å bake kokosbollekake for en stund siden. Den ble «puddingaktig» og overhode ikke fluffy, som kokosboller man kjøper. Hva gjør jeg feil. Brukte ikke så mange gelatinplater som i oppskriften heller. Da burde kaka blitt mindre pudding 😁

    • Cecilie

      Hei Vera! Det var leit at kaken din ikke ble vellykket. En mulig årsak kan være at du ikke pisket eggehvitene lenge nok og at sukkeret ble tilsatt for raskt. Det er viktig å tilsette sukkeret gradvis for å få den riktige konsistensen på marengsen. Først piskes hvitene på høy hastighet med kjøkkenmaskin eller håndmikser i 3 minutter. Deretter har du i sukker og vaniljesukker gradvis og pisker videre i nye 7 minutter til sukkeret er helt oppløst og marengsen er blank og fin. Pisk også videre i 5 minutter etter at gelatinblandingen er tilsatt i en tynn stråle mens maskinen går for fullt. Lykke til hvis du forsøker igjen, og fortell oss gjerne hvordan det gikk!

  • Bjørg Syversen

    Er det mulig å droppe eggeplomme? 🤔 Eventuelt noe annet jeg kan bruke?

    • Anne Cathrine

      Hei Bjørg! Det går fint å droppe eggeplomme i sjokoladelokket. 😊 God bakelyst!

  • Kristin

    Alt for mye smør i kjeksen. Jeg trodde den skulle bli som når jeg lager bunnen i en ostekake, men før jeg hadde den over i formen var den nærmest flytende. Det må være feil?
    Jeg brukte riktig mengde og type kjeks og smør, og fulgte oppskriften.

    • Anne Cathrine

      Hei Kristin! Beklager at du ikke har fått svar på denne før. Det var leit å høre at du ikke ble fornøyd med kjeksbunnen. Denne bunnen skal være litt myk, om du vil ha en fastere bunn kan du bruke Melange i folie. 😊

  • lindus

    sjokolade lokket mitt fløt utover benken da jeg skulle ha den på kaken… ble aaaaalt for tynnflytende 😐👎🏼

    • Lise

      Skjedde samme med meg.

      • lindus

        lagde denne på nytt å da ventet jeg til sjokolade lokket var helt kaldt før jeg tok det på kaken , å da rant det ikke ut over 😉

  • B

    Kan man erstatte sukkeret med f.eks canderel eller sukrin?

    • Karina

      Hei! Vi har ikke forsøkt det på denne kaken, så det er litt vanskelig å si hvordan resultatet blir. Gi oss gjerne en tilbakemelding dersom du prøver 🙂 Noen erstatninger for sukker er mye søtere enn vanlig sukker, så da bør man redusere mengden litt isåfall.

  • Monica Bergan

    Det er fint med forslag i forhold til allergier, men hva kan brukes i stedet for gelatin, slik at jeg kan servere kaka til en vegetarianer også?

    • Karina

      Hei Monica! Agar er et produkt som kan erstatte gelatin. Mange veganere bruker dette.

      • Monica Bergan

        Takk😀

  • Kirsten Steinsvik

    Hvorfor bruke bakepapir i bunnen av formen. Sett kakeringen direkte på kakefatet og trykk
    kjeks-smulene godt ned i formen og litt på sidene. Da står den støtt og kan serveres uten bakepapir. Enkelt og greit.

    • Hilde N

      Det var lurt👏🏻